Άκτιο-Αμβρακία: Παραδίδεται η Παράκαμψη Αμφιλοχίας (video)

H αντίστροφη μέτρηση φτάνει στο τέλος της για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία. Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή στα εργοτάξια του άξονα, καθορίστηκε η παράδοση του τμήματος εντός του Ιουλίου.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στο θέμα το πιο πιθανό είναι η παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη 21 Ιουλίου. Την παράδοση του τμήματος ενδέχεται να κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης που θα συνοδεύεται από τον υπουργό ΥΠΟΜΕ, Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Η παράδοση από την Μυτιληναίος

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, που ανέλαβε την ολοκλήρωση του άξονα Άκτιο-Αμβρακία θα παραδώσει εντός χρονοδιαγράμματος τα 17 χιλιόμετρα της Παράκαμψης Αμφιλοχίας. Η σύμβαση με το υπουργείο ΥΠΟΜΕ υπεγράφη στα τέλη του 2020 και τα πρώτα εργοτάξια έπιασαν δουλειά στις αρχές της Άνοιξης του 2021. Να θυμίσουμε πως το έργο έχει αρχικό κόστος 150 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε και η προαίρεση για το μικρό τμήμα των 400 μέτρων που ενώνει την Ιόνια Οδό με το Άκτιο-Αμβρακία, έργο που επίσης έχει ολοκληρωθεί. Το κόστος της είναι 6,35 εκατ. ευρώ.

Η παράδοση της παράκαμψης Αμφιλοχίας αποτελεί το πιο κρίσιμο τμήμα του άξονα καθώς περνά από δύσβατα ορεινά σημεία. Με την λειτουργία του νέου τμήματος επιτυγχάνονται δύο πράγματα. Από τη μια η απόσταση Αμβρακία-Άκτιο θα μειωθεί κατά περίπου 20 λεπτά και παράλληλα θα αποσυμφορηθεί η πόλη της Αμφιλοχίας. Οι οδηγοί θα κερδίζουν περίπου 15 χιλιόμετρα οδήγησης σε σχέση με την υφιστάμενη διαδρομή Αμβρακία-Αμφιλοχία-Δρυμός.

Η περιοχή το καλοκαίρι γίνεται οδικός κόμβος από την Ιόνια Οδό προς τις ακτές του Ιονίου, τη Βόνιτσα, την Πρέβεζα, το Άκτιο και τη Λευκάδα με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις και να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Δείτε παρακάτω βίντεο με τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία από το κανάλι youtube του βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά.

ypodomes.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας