Αντιπροσωπεία του Δήμου Φίερι επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Hπείρου

Αντιπροσωπεία από το Δήμο Φίερι Αλβανίας, με επικεφαλής το Δήμαρχο ArmandoSubashi, επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με τον Περιφερειάρχη να υπογραμμίζει τους διαχρονικά στενούς δεσμούς των κατοίκων των όμορων περιοχών,  αλλά και τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται για τα επόμενα χρόνια με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων και ειδικά σε ο, τι αφορά την Ελληνική Επικράτεια, την κατασκευή του δρόμου Γιάννενα – Κακαβιά.

«Η κατασκευή του οδικού άξονα, σε συνδυασμό και με την κατασκευή των τμημάτων εντός της Αλβανίας, θα δημιουργήσει έναν κεντρικό διάδρομο μέχρι την Τεργέστη, δίνοντας μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στις περιοχές μας» τόνισε επισημαίνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από Ελληνικής πλευράς για την επίσκεψη των Μνημείων στην περιοχή του Φίερι, όπως της Ιεράς Μονής του Αγίου Κοσμά, στο Καλικόντασικαι του Αρχαιολογικού χώρου της Απολλωνίας.

Η Αλβανική αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και φιλοξενία, υπογραμμίζοντας τη θέλησή της για διαρκή επικοινωνία και συνεργασία για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στην αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετείχαν επίσης η βουλευτής ΜιρέλαΠετούση, η Περιφερειάρχης Φίερι, ενώ τη συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα EltionVerleni.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας