Αρνητική απόφαση για το Πανεπιστημιακό Τμήμα Πρέβεζας

Με 22 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 2 λευκά, πέρασε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η πρόταση της μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας στην πόλη των Ιωαννίνων.

Το θέμα τέθηκε για δεύτερη φορά στη Σύγκλητο του τοπικού ΑΕΙ σήμερα Τρίτη το μεσημέρι και ελήφθη τελική απόφαση που αναμένεται να ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις. Στους κόλπους της Πρυτανικής Αρχής δημιουργείται “ρήγμα” καθώς με την πρόταση του Πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, διαφώνησε έντονα ο αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος.

Η απόφαση 

Παρόντες στην συνεδρίαση της Συγκλήτου που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, εκπρόσωπος του Δημάρχου Πρέβεζας και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος είναι λογικό να είναι επίσης, έντονα δυσαρεστημένος από τη στάση που κρατά, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος της επιτροπής σοφών του ΣΥΡΙΖΑ…

Η πρώτη συζήτηση για το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, είχε γίνει στη Σύγκλητο τον Ιανουαρίου και εκεί τα μέλη του ανώτατου συλλογικού οργάνου διοίκησης του τοπικού ΑΕΙ, ενημερώθηκαν διεξοδικά για το θέμα.

Σήμερα, ο Πρύτανης του τοπικού ΑΕΙ φέρεται να πίεσε για να υπάρξει απόφαση και ψηφοφορία και εμφάνισε μια μελέτη βιωσιμότητας, στην οποία τίθεται ως ουσιαστικός όρος για τη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής να υπάρχει μια αίθουσα 100 θέσεων, για το πρώτο έτος του Τμήματος ουσιαστικά. Ο κ. Αλμπάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε την άποψη της γενικής συνέλευσης των μελών ΔΕΠ του Τμήματος της Πρέβεζας περί καλύτερης προοπτικής του Τμήματος αν μεταφερθεί στα Γιάννενα και την εδώ Πανεπιστημιούπολη, καθώς τότε θα είναι ελκυστικότερο ως επιλογή για τους φοιτητές.

Η απόφαση τελικώς, ωστόσο, βάσει της εισήγησης του Πρύτανη, είναι λίγο “ναι μεν αλλά…”, καθώς ο κ. Αλμπάνης έβαλε όρο για την ανάκληση της απόφασης, αν βρεθεί κτιριολογική λύση και άρα πανεπιστημιακή αίθουσα 100 θέσεων στην Πρέβεζα, κάτι με το οποίο διαφώνησε κατηγορηματικά ο Αντιπρύτανης Διοικητικών και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Μ. Πασχόπουλος.

Μετά την απόφαση της Συγκλήτου είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσει νέος γύρος αντιδράσεων, καθώς θυμίζουμε τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, έχουν ταχθεί κατά της μεταφοράς του μοναδικού Πανεπιστημιακού Τμήματος της Πρέβεζας, στην πόλη των Ιωαννίνων

πηγή : pbnews.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας