Άρτα: Εκπαιδευτικός δάγκωσε παιδί με αυτισμό

Μήνυση κατά της διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου Άρτας κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης η μητέρα ενός 11χρονου μαθητή, καθώς όπως υποστηρίζει ο γιος της έφερε σημάδια από δάγκωμα στο πόδι και από πάλη στα χέρια του.

«Την περασμένη Τρίτη, όταν πήγα να πάρω το παιδί μου από το σχολείο, είδα με έκπληξη ότι αυτό έφερε γρατσουνιές πίσω από το δεξί αυτί του και στους καρπούς των χεριών του» περιέγραψε η γυναίκα, σημειώνοντας πως σε σχετική ερώτηση που έκανε στη δασκάλα εκείνη, όπως υποστηρίζει, της απάντησε ότι «τα συγκεκριμένα τραύματα προκλήθηκαν από την προσπάθεια που έκανε η Διευθύντρια και δασκάλα του σχολείου να απομακρύνει από κοντά της το παιδί μου, το οποίο της είχε πιάσει τα μαλλιά της».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα του παιδιού στην καθημερινή εφημερίδα της Άρτας «Μαχητής», είδε μία τεράστια μελανιά – δαγκωματιά στο μέσο του ποδιού του γιου της. «Μάλιστα, πρόκειται για μία μελανιά όπου φαίνονται ίχνη δοντιών» συμπλήρωσε. Όπως δήλωσε ο γιος της είναι στο φάσμα του αυτισμού και «η συνομιλία του μαζί του για να μου εξηγήσει τι συνέβη δεν είναι εύκολη».

Αναφερόμενη στη διαδικασία που ακολούθησε είπε ότι επικοινώνησε με τη δασκάλα του σχολείου, ζητώντας εξηγήσεις για το τι συνέβη.

«Η ίδια μου απάντησε ότι δεν γνώριζε κάτι, αλλά θα ενημέρωνε τη Διευθύντρια του σχολείου να επικοινωνήσει μαζί μου» ανέφερε, λέγοντας ότι «πράγματι αμέσως η Διευθύντρια επικοινώνησε μαζί μου, όπου μου παραδέχτηκε, από μόνη της, πριν καν προλάβω να τη ρωτήσω εγώ, ότι η ίδια δάγκωσε το γιο μου προκειμένου να τον απομακρύνει από κοντά της, επειδή της τραβούσε τα μαλλιά». Όπως περιέγραψε η μητέρα σοκαρίστηκε «ακούγοντάς την να προσπαθεί στη συνέχεια να μου αιτιολογήσει τη συμπεριφορά της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενήργησε με αυτόν τρόπο επειδή δέχτηκε επίθεση από τον ανήλικο γιο μου! Μου δήλωσε ότι ήταν σε άμυνα, σε άμυνα ενάντια σε παιδί 11 χρονών;».

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Μαχητής»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας