Αύξηση ρεκόρ στις πτήσεις στο Άκτιο – Κρατήσεις έως Νοέμβρη στην Ήπειρο

Τη μεγαλύτερη αύξηση  μεταξύ των αεροδρομίων της Fraport στην Ελλάδα καταγράφει το Άκτιο.

Συγκεκριμένα- και όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στράτος Ιωάννου– από την αρχή του χρόνου και μέχρι το τέλος Ιουνίου η αύξηση επιβατών και πτήσεων κυρίως από το εξωτερικό ξεπερνούν το 24%.

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι και πάντως μέχρι το τέλος του `23 θα έχει παραδοθεί ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος που θα συνδέσει την Ιόνια με το Άκτιο, εξέλιξη που θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς την Ήπειρο που και εφέτος αναμένεται να καταγράψει νέο ρεκόρ επισκεπτών ενδεχομένως και εισοδήματος καθώς οι κρατήσεις εκτείνονται έως το Νοέμβριο.

Τέλος και σε ότι αφορά τη σύνδεση με την Ιόνια ο κ. Ιωάννου είπε ότι πρόσφατα η Περιφέρεια έλαβε και επισήμως τη μελέτη προκειμένου να την επικαιροποιήσει και να την προωθήσει προς υλοποίηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ηπείρου Στάθης Σιούτης μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για τα φετινά τουριστικά μεγέθη, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ενταθούν  οι έλεγχοι των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης που εντάσσονται στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας