Χωρίς λόγο η αναστάτωση στην Πρέβεζα για τον Εύρυτο

Γράφει ο Θεόφιλος Σπυράκος

Αγαπητοί συνδημότες,
Φίλοι και φίλες.

    Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ και εγώ έκπληκτος, όπως άλλωστε και όλοι οι Πρεβεζάνοι, το προκύψαν από το …πουθενά θέμα που απασχολεί τον δήμο μας, με την έλευση στην Καμαρίνα του νεαρού καλλιτέχνη, που εντυπωσιάζει ολόκληρη την Ελλάδα, με την όμορφη τέχνη του, του ΕΥΡΥΤΟΥ.
      Όλοι ασφαλώς έχετε ακούσει μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και γνωρίζετε την εντυπωσιακά όμορφη και ΕΘΝΙΚΩΣ ωφέλιμη και χρήσιμη ενέργεια, του δραστήριου προέδρου της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ κοινότητος Καμαρίνας (πρώην Ζαλόγγου).


    Ο πρόεδρος λοιπόν της Καμαρίνας συναισθανόμενος απολύτως την βαρύτητα των ΕΟΡΤΩΝ για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821 που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον ελληνισμό ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, κάλεσε να έρθει και στην Καμαρίνα τον 17 χρονο καλλιτέχνη να φιλοτεχνήσει τους κοινόχρηστους ανοικτούς χώρους του χωριού με τις φωτογραφίες-σκίτσα-φιγούρες των ΗΡΩΩΝ της επανάστασης.


    Ο κος Θεόδωρος Δράκος είναι ο  εκλεγμένος πρόεδρος της ιστορικής αυτής κοινότητος που έχει την ευθύνη και την μεγάλη τιμή να ανήκει εντός των ορίων της ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ, στον οποίον έλαβε χώρα η ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΣΙΑ των 103 ηρωίδων γυναικών και μωρών.          
    Και όλοι ασφαλώς θα μάθατε την πρωτόγνωρη, λυσσαλέα, και αντεθνική ενέργεια μιάς μερίδας δημοτικών συμβούλων του δήμου μας  που προσπαθούν μέρες τώρα με διάφορες ενέργειες να σταματήσουν την ΑΡΙΣΤΗ και πολλών συγχαρητηρίων ενέργεια του προέδρου, φθάνοντας στο σημείο να ζητήσουν και ΕΚΤΑΚΤΗ σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα ….  ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ από τον δήμαρχο να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ στον κοινοτάρχη να …. ομορφύνει και χρωματίσει με τις φωτογραφίες των ηρώων τα δημοτικά κτίρια.
    Η ταχύτητα με την οποίαν κινήθηκαν και η συντονισμένη αντίδρασή τους αποδεικνύει μελέτη και σχέδιο.
    Αν έδειχναν τέτοια ταχύτητα και ζήλο για να βελτίωναν την καθημερινότητά μας, λύνοντας προβλήματα και παρουσιάζοντας έργο, την οποίαν δείχνουν για να σταματήσουν την πρόοδο και την ομορφιά, θα τους είμαστε όλοι ευγνώμονες.

Ας δούμε όμως λίγο το θέμα.
Απευθύνομαι τώρα σε σάς κύριοι.

Α) Ζητάτε με υπογεγραμμένη επιστολή σας, και ας υποθέσουμε πως συμφωνείτε όλοι, αν και ο κος ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ βγήκε σαν πραγματικός ΕΛΛΗΝΑΣ και άνδρας ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ τον αρχηγό του κο ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΡΟΠΟΚΗ ότι του ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ (τρομερό αν είναι αλήθεια) την υπογραφή του, και ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ την θέση του, να απαγορευτεί από το Δ.Σ η ευπρέπεια των δημοτικών -κοινοτικών κτηρίων με διάφορες αστείες δικαιολογίες που ρίχνουν και το πνευματικό επίπεδο όσων ασχολούνται με αυτές.
    Εσείς λοιπόν  οι υπόλοιποι υποθέτουμε ότι  συμφωνείτε σε αυτά που ζητάτε.
    Σας ερωτώ λοιπόν εσάς κύριοι.
         Γιατί αντιδράτε;

    Θεωρείτε κακό να ομορφύνει ο πρόεδρος τα δημοτικά-κοινοτικά-και δημόσια κτίρια του χωριού του με τις φωτογραφίες των ηρώων της εθνικής επανάστασης του 1821…..;
    Αντί λοιπόν να καλέσετε τον καλλιτέχνη να ομορφύνει τα κτήρια και τους χώρους εντός της πόλεως ζητάτε να μην ομορφύνει ούτε την Καμαρίνα…;;
    Σας αρέσει δηλαδή αυτή η πόλη όπως την έχετε τα τελευταία 20 χρόνια εως σήμερα μεσα στην ΒΡΩΜΙΑ  και την ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ …;;;
    Σας αρέσει δηλαδή να είναι τα σχολικά κτήρια, τα δημοτικά, δημόσια  και λοιπά  βανδαλισμένα με σφυροδρέπανα, κόκκινα αστέρια της Μαοικής Κίνας, σατανιστικά σύμβολα, κομματικά συνθήματα κλπ καρικατούρες και δεν σας αρέσει ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, και ο Μάρκος Μπότσαρης που κατάγονται απο την πατρίδας μας.;;;;
     Ούτε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης απο την Αρτα και η  Μπουμπουλίνα με τον ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ από τον Μωριά…;;;

    Προτιμάτε δηλαδή τον ΤΣΕ ΓΚΕ ΒΑΡΑ με τους δικτάτορες ΣΤΑΛΙΝ -ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ..: απο τους ΕΛΛΗΝΕΣ επαναστάτες;;;
    Είναι ωραίο δηλαδή το θέαμα να βλέπουν οι επισκέπτες-τουρίστες αυτή την τριτοκοσμική πόλη και να μην ΞΑΝΑΠΑΤΟΥΝ στον τόπο μας, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ με την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ σας τους επαγγελματίες που ζουν απο τον τουρισμό και την επισκεψιμότητα της πόλεως,….:::
    Σας αρέσει λοιπόν αυτή η εικόνα και είστε και εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες με την ψήφο μας…;
    Είστε δηλαδή ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ από το έργο που παρουσιάζετε στον δήμο μας;
    Μπράβο μας λοιπόν και σε μάς που σας εκλέγουμε και σε σάς για το έργο σας…

    Β) Γιατί κύριοι χρησιμοποιείτε τον τίτλο του δημοτικού συμβούλου;
    Δεν έχετε το ΗΘΙΚΟ δικαίωμα, αφού σε αυτήν την άποψή σας ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ τους δημότες. Η εντολή που σας δώσανε οι ψηφοφόροι στις εκλογές ήταν ΜΟΝΟ για το πρόγραμμά σας και τίποτε παραπάνω. Αν λοιπόν κάποιος από σας είχε το θέμα στο πρόγραμμά του ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ έχει δικαίωμα να υπογράφει με την ιδιότητα του συμβούλου.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ .
Αλλά από ότι θυμάμαι εγώ (και θυμάμαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ), ΚΑΝΕΝΑΣ σας δεν το είχε το θέμα στο πρόγραμμα, κατά συνέπεια λοιπόν είναι προσωπική σας άποψη, ανεκτή μεν, αλλά ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ από την πλειοψηφία των δημοτών.
ΗΘΙΚΑ λοιπόν είστε εκτεθειμένοι και να θυμάστε πώς :
Ότι είναι ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ είναι και ΗΘΙΚΟ.


    Γ) Ποιός κύριοι σας είπε ότι τα δημοτικά κτήρια αποτελούν προσωπική ή οικογενειακή περιουσία σας και τα επικαλείστε;
     Θα έπρεπε να το ξέρετε αφού διοικείτε τον δήμο ότι αυτά ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ μας και σε σάς απλώς σας έχουμε παραχωρήσει την συντήρηση και την διαχειρησή τους μεσώ των εκλογών για ΜΙΑ ΜΟΝΟ τετραετία. Αυτό είναι το καθήκον σας, και αυτό να κάνετε.
Το κάνετε; Όχι βέβαια, και αυτό φαίνεται από την εικόνα που έχουν. Ολα τα κτήρια αυτά βρωμάνε από έλλειψη καθαριότητος όπως και ο δήμος ολόκληρος.
    Γιατί λοιπόν κύριοι αντιδράτε στην προσπάθεια να ομορφύνει ο πρόεδρος το χωριό του όπως αρμόζει και στις υποχρεώσεις του και στην μεγάλη γιορτή που έρχεται;
Θα σας απαντήσω.
Διότι φοβάστε την σύγκριση του όμορφου που παρουσιάζει ο Θόδωρος ο Δράκος με το άσχημο που παρουσιάζετε εσείς όλα αυτά τα χρόνια.
Φοβάστε την ικανότητα με την ανικανότητά σας.
Φοβάστε μη φανεί το ενδιαφέρον ενός τοπικού άρχοντα μιάς μικρής κοινότητος με την αδιαφορία εσάς των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ της τοπικής αυτοδιοίκησης από την οποία αρκετοί ζούνε.
    Για αυτούς τους λόγους το κάνετε κύριοι και για έναν ακόμη.
Για να ικανοποιήσετε το μίσος και την εμπάθειά σας για κάθε τι ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΕΘΝΙΚΟ.

    Εδώ συνδημότες-συμπατριώτες Πρεβεζάνοι επιστρέφω σε σάς για να σας θυμίσω απλώς και να μην ξεχνάμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που αντιδρούν και να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης για το έργο που έκαναν αυτοί οι κύριοι είκοσι και πλέον χρόνια που κατέχουν αρκετοί από αυτούς τις δημοτικές θέσεις.

Ζητάνε ΕΚΤΑΚΤΗ σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου συμπατριώτες οι άνθρωποι που όταν τον Δεκέμβρη πριν 3 περίπου χρόνια ο Λούρος, το Κανάλι και τα άλλα χωριά ΠΝΙΓΟΝΤΑΝ στο νερό ο δήμαρχος καθότανε στην Λευκάδα, με τον ντόπιο συνάδελφό του και τον αντίστοιχο Λαρισσαίο τρώγοντας  ψάρια και κοιτάζοντας τα χωριά να πνίγονται.
Αντί να έκανε τότε ΕΚΤΑΚΤΟ συμβούλιο μπας και σωζόταν κάποιος άνθρωπος απλά κοιτούσε και ζητάει τώρα γιατί ανησυχεί μήπως και ο ΕΥΡΥΤΟΣ ομορφύνει την Καμαρίνα….χωρίς την άδειά του.!!!!!

Ζητάνε να σταματήσει ο Δήμαρχος τον πρόεδρο Ζαλόγγου μην ομορφύνει το χωριό του ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι που επί θητείας του ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ήταν όλα τα χρόνια ΘΕΟΣΚΟΤΕΙΝΟΣ καταστρέφοντας έτσι και τον τοπικό τουρισμό με τους επαγγελματίες αλλά προσβάλλοντας και το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων και περισσότερο εμάς των ντόπιων.

Ζητάνε συμπατριώτες από τον δήμαρχο να μην κάνει τίποτα για τις εθνικές γιορτές που έχουμε σε λίγες μέρες.
Να γίνει δηλαδή το ίδιο που έκαναν αυτοί οι άνθρωποι το 2012 που ήταν δημοτική αρχή.
 Τότε που η πόλις μας ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ τα 100 χρόνια απο την απελευθέρωση των Τούρκων το μόνο που έκαναν ήταν ένα στεφάνι που κατάθεσε ο δήμαρχος Μπαϊλης στο Ηρώο, και μία εκδήλωση στην ΄΄ΟΑΣΗ΄΄.
Έτσι οραματίζονται να εορτάσουν και εφέτος τα 200 χρόνια μέσα στην μιζέρια τους και τον ανθελληνισμό τους.
    Και μία τελευταία ερώτηση θέλω να κάνω προς τους εκλεκτούς δημοτικούς συμβούλους.
    Αφού κύριοι δεν σας …αρέσει ο νεαρός καλλιτέχνης και ο πρόεδρος της Καμαρίνας και αντιδράτε. Πέστε σας παρακαλώ σε μας τους δημότες ΕΣΕΙΣ τί προτάσεις κάνατε προς τον δήμο ή και τι δώσατε στην τοπική επιτροπή του ΕΛΛΑΔΑ 2021 για να τιμήσουμε την εθνική μας επανάσταση;;;
    Δώστε στην δημοσιότητα σας παρακαλώ τις ενέργειές σας, και για να δούμε το έργο σας, και για να συγκρίνουμε, και για να σάς πούμε και μπράβο αν το αξίζετε…
    Και προσέξτε.
    Δεν είναι δικαιωμά σας να τις δώσετε στην δημοσιότητα. Είναι καθήκον σας δημοκρατικό, αν σέβεστε όπως βαυκαλίζεστε, τον λαό.

    Μήπως αγαπητοί συμπατριώτες χρειάζεται να γράψω και άλλα παραδείγματα για τους εκλεκτούς κ.κ. δημοτικούς συμβούλους ώστε να θυμηθούμε ποιοι και ποιας ικανότητας άνθρωποι μας διοίκησαν τόσα χρόνια με την ψήφο κάποιων από μάς;
    Δεν νομίζω αν και έχω δεκάδες πολύ πιο εντυπωσιακά αρκετά των οποίων είναι πλέον και στην δικαιοσύνη.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε.

    Απευθύνομαι σε σάς που την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, όταν εκλέγαμε δήμαρχο, σε τίμησε το 62% των συνδημοτών μας, και ένας μεταξύ αυτών ήμουν και εγώ.
    Κάνετε το καθήκον σας όπως επιτάσσει η ιστορική στιγμή που έχετε μπροστά σας έστω και την τελευταία στιγμή.
    Καλέστε τον νεαρό ΕΥΡΥΤΟ να ομορφύνει και φιλοτεχνήσει όλα τα δημοτικά και δημόσια κτίρια με τις μορφές των ΗΡΩΩΝ μας.
    Έξω από τα ΠΑΤΡΙΚΑ σπίτια του ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ και ΜΠΟΤΣΑΡΗ στήστε εντυπωσιακές εξέδρες και ζωγραφίστε τις μορφές της μάνας του Οδυσσέα Ανδρούτσου, ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΣΑΡΛΑΜΠΑ και της γυναίκας του ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ.
    Αυτές είναι οι γυναίκες που ΓΕΝΝΗΣΑΝ και μεγάλωσαν τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ αυτούς ΕΛΛΗΝΕΣ και τους οφείλουμε την λευτεριά μας.
Τους αξίζει η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΙΜΗ.

Κύριε δήμαρχε,

Αν δειλιάσετε ή υποχωρήσετε μπροστά στις αντεθνικές και αντιδημοκρατικές αυτές απειλές ή προτάσεις-απαιτήσεις των κ.κ. δημοτικών συμβούλων τότε θα τοποθετήσετε και εσείς τον εαυτό σας στην ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ εκείνων των δημάρχων-τίποτε που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον τόπο μας.
Θα είστε ΕΝΑΣ ακόμη δήμαρχος που μετά από την λήξη της θητείας σας δεν θα σας θυμάται πλέον ΚΑΝΕΝΑΣ.
    Αν όμως θέλετε να γράψετε το όνομά σας στην τοπική μας ιστορία τότε:
΄΄Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημᴨ¨.
    Πράξτε το σωστό και ΕΘΝΙΚΟ τώρα, κάντε αυτά που πρέπει, προχωρήστε χωρίς φόβο μπροστά και δυνατά.
Αποδείξτε ότι δικαίως κατέχετε τον τίτλο του πρώτου πολίτη του τόπου.
Κάντε το ΚΑΘΗΚΟΝ σας και όλους του ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥΣ υπερήφανους.
ΑΠΟΦΑΣΊΣΤΕ.
Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο.
Έχουμε μόνο το όπλο της κριτικής, και βεβαίως το ΜΕΓΑΛΟ όπλο της ψήφου μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Αναμένομεν….

Θεόφιλος Μεν. Σπυράκος
Δημότης Πρεβέζης — Τ.Κ.Ωρωπού.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας