Διαγωνισμός χειροποίητων παραδοσιακών εδεσμάτων από το ΣΔΕ Πρέβεζας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πρέβεζας στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης (project), «Μαγειρική με τοπικά προϊόντα της Πρέβεζας», με πρωτοβουλία της Υποδιευθύντριας κ. Ισμήνης Καβαλλάρη και τη συμμετοχή των μελών της παιδαγωγικής ομάδας κ. Μάρθας Πλακαντωνάκη και κ. Έρρικας Κρινίτσα, πραγματοποίησε διαγωνισμό καλύτερου χειροποίητου παραδοσιακού εδέσματος με 15 συμμετοχές γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων που ετοιμάστηκαν από τους εκπαιδευόμενους του project, με την παρουσία της φημισμένης Πρεβεζάνας μαγείρισσας κ. Γκόλφως Νικολού ως κριτική επιτροπής.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του κυλικείου του παραρτήματος του Παν/μίου Ιωαννίνων στο Ψαθάκι Πρέβεζας όπου στεγάζεται το σχολείο , σε κλίμα ενθουσιασμού, χαράς και ικανοποίησης για τις μοσχοβολιστές και γευστικές παραδοσιακές δημιουργίες των εκπαιδευομένων του. Το έπαθλο για το πρώτο βραβείο ήταν μια διήμερη εκδρομή στο Μουζάκι Καρδίτσας για δύο άτομα, ευγενική χορηγία από την κ. Νικολού για το project.

Όλοι οι εκπαιδευόμενοι του project βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους με ένα οικολογικό παγούρι, το οποίο χορηγήθηκε από γνωστή εταιρεία ειδών κουζίνας, μέσω της κ. Γκόλφως Νικολού. Στο τέλος της δράσης, έγινε επιπλέον μια κλήρωση με δώρο μια επώνυμη κατσαρόλα για έναν τυχερό εκπαιδευόμενο του project.

Δεν έλειψε κι η έκπληξη δώρο εκ μέρους του εκπαιδευόμενου Xheladin Doci ο οποίος δώρησε τόσο στην κ. Νικολού όσο και στις εκπαιδεύτριες του project από ένα υπέροχο λουλούδι σε γλάστρα. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας καθώς μας άφησε όμορφες αναμνήσεις από αυτό το «τραπέζι αγάπης», όπως χαρακτηριστικά το ονόμασαν οι εκπαιδευόμενοι του project.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας