Δήλωση Χρήστου Γκόκα για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη

Ο Χρήστος Γκόκας, βουλευτής Άρτας, του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επέτειο της ίδρυσης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος :

Η επέτειος για την 3η Σεπτέμβρη του 1974, με την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, μας θυμίζει τα οράματα και τους στόχους, που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας, στην περίοδο της μεταπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ, μέσα από το οποίο, και μόνο, εκφράστηκε και εκφράζεται γνήσια, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, με το έργο και τη προσφορά του άλλαξε την Ελλάδα. Κατοχύρωσε τα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, και με νέους θεσμούς και μεταρρυθμίσεις βελτίωσε σημαντικά τη ζωή όλων των Ελλήνων.

Όπως με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), τις Ανεξάρτητες Αρχές, το ΑΣΕΠ, τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τα ΚΕΠ, τις μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση και την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος.

Με την αποκέντρωση και τα μεγάλα έργα, στήριξε την Ανάπτυξη συνολικά, και ιδιαίτερα την Ελληνική Ύπαιθρο.

Το ΠΑΣΟΚ, κόμμα δημοκρατικό και πατριωτικό, δημιούργησε την ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα, ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ένταξή της στην Ο.Ν.Ε.. Ενώ πέτυχε και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και την Ο.Ν.Ε..

Η σημερινή συγκυρία έχει δημιουργήσει προβλήματα και αδιέξοδα για την Ελληνική Κοινωνία, ενώ υπάρχουν ανοικτά εθνικά μέτωπα, ιδιαίτερα με την Τουρκία.

Η ακρίβεια, η υγειονομική κρίση, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος στην Ευρώπη, δημιουργούν την ανάγκη μιας σοβαρής αντιμετώπισης με σχέδιο, με προτεραιότητες και υπευθυνότητα, στα οποία η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, με νέα δυναμική και με αυτόνομη πορεία που στηρίζεται στις διαχρονικές αρχές και αξίες που υπηρετεί, είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις, με την κοινωνία στο προσκήνιο. Είναι έτοιμο για μια νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται και θα αγωνίζεται, υπηρετώντας το λαό και την πατρίδα, σύμφωνα με την ιστορική παρακαταθήκη του ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου.

Αγωνίζεται με ευθύνη, σταθερά απέναντι στο λαϊκισμό και τη συντήρηση, ως ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Αγωνίζεται μέσα από τις θεσμικές λειτουργίες για τη Δημοκρατία, τη διαφάνεια και τα δικαιώματα και τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, επίμονα και ασυμβίβαστα.

Πρωταγωνιστεί για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, που αφορά στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και της διαφάνειας της χώρας μας, υπονόμευση που δημιούργησε μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα με τις παράνομες παρακολουθήσεις, όπως αυτή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως πάντα, τιμά την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη έχοντας οδηγό τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της ιδρυτικής του Διακήρυξης.

Έχει τη θέληση και τη δυνατότητα, με τη στήριξη του ελληνικού λαού να εγγυηθεί με αξιοπιστία, μια νέα ελπιδοφόρα πορεία για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, με εφόδια και προοπτική για μια καλύτερη ζωή, με αξιοπρέπεια, στον τόπο μας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας