Δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων του Δήμου Πρέβεζας σε συνεργασία με τη CiscoNetworkingAcademy

Ο Δήμος μας προχωράει στην υλοποίηση στρατηγικής συνεργασίας με τη CiscoNetworkingAcademy, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν στους εργαζόμενους στο Δήμο και στο σύνολο των δημοτών, όσων εργάζονται στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα,  φοιτητών καθώς επίσης των ανέργων.

Συγκεκριμένα, η Cisco σε συνεργασία με την SpaceHellas και ένα από τα κέντρα υποστήριξής του δικτύου των ακαδημιών της, το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος – ScientificCollegeofGreece, χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της αγοράς, Το μάθημα της κυβερνοασφάλειας: CyberOpsAssociateCourse, το οποίο διεξάγεται μέσω του παγκόσμιου εκπαιδευτικού προγράμματος CiscoNetAcad.

To νέο διαδικτυακό πρόγραμμα σχεδιάστηκε για όσους αναζητούν καριέρα προσανατολισμένη στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας αλλά και για αυτούς που εργάζονται ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και των ψηφιακών συστημάτων.

Επιπλέον δε, το πρόγραμμα παρέχει ουσιαστική γνώση σε όσους θέλουν να ενημερωθούν και να προστατευτούν από τις νέες απειλές που εμφανίζονται στο διαδίκτυο, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να προστατεύσουν την καθημερινή τους χρήση στο διαδίκτυο, όπου πλέον συνδέονται δισεκατομμύρια συσκευές.

Σε αυτό το νέο περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από την αλλαγή των επιχειρηματικών μοντέλων και την αναδιαμόρφωση του τρόπου εργασίας αλλά και του απαιτούμενου γνωστικού αντικειμένου, οι εργαζόμενοι αλλά και όσοι θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας, καλούνται να εξοικειωθούν άμεσα με τις νέες τεχνολογίες, αναδεικνύοντας τη σημασία και αξία των ψηφιακών δεξιοτήτων. Μέσα από αυτό το νέο μοντέλο επιμόρφωσης και κατάρτισης δημιουργείται μια πραγματική προστιθέμενη αξία τόσο για την καθημερινότητα όσο και την επαγγελματική τους προοπτική.

Τα προγράμματα της CiscoNetAcad επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και την επαγγελματική αποκατάσταση/πιστοποίηση.

Προϋποθέσεις

Για την κάλυψη των προαπαιτουμένων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή σε πρώτο χρόνο στα δύο προπαρασκευαστικά courses μικρής διάρκειας, επίσης, δωρεάν παροχή τηςCiscoNetAcad:

Το πρόγραμμα του μαθήματος της κυβερνοασφάλειας: CyberOpsAssociateCourse έχει διάρκεια τριών μηνών, ενώ όσοι το ολοκληρώσουν με επιτυχία θα λάβουν από την CiscoNetAcad:

  • ψηφιακό πιστοποιητικό (digitalbadge).
  • πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι δημότες και καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να εξηγήσουν μεταξύ άλλων τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας σε ένα εταιρικό περιβάλλον, τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά των Windows και Linux λειτουργικών συστημάτων, ενώ παράλληλα, θα μπορούν να αναλύσουν τη λειτουργία πρωτοκόλλων και υπηρεσιών δικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας στην κα Σταυρούλη στα τηλέφωνα 2682360647

Ειδικότερα, πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση για το CyberOpsAssociate, τα προπαρασκευαστικά μαθήματα αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή θα βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος  επεσήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τη CiscoNetworkingAcademy, τη SpaceHellas και το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος – ScientificCollegeofGreece για τη δυνατότητα που προσφέρουν τόσο στο στελεχιακό δυναμικό του Δήμου μας όσο και στους δημότες να παρακολουθήσουν το πιστοποιημένο τρίμηνο πρόγραμμα ψηφιακών τεχνικών δεξιοτήτων Κυβερνοασφάλειας – Cybersecurity (IntermediateLevel) στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για τη ψηφιακή μετάβαση.

 

Καλώ ως προ τη σπουδαιότητα του αντικειμένου του προγράμματος τους δημοτικούς μας υπαλλήλους όσο και τους δημότες μας οι  οποίοι ενδιαφέρονται για την εν λόγω εκπαίδευση-πιστοποίηση στην κυβερνοασφάλεια να δηλώσουν συμμετοχή μαζικά.

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης που ζούμε οι βασικές γνώσεις στο αντικείμενο της κυβερνοασφάλειας κρίνονται όχι απλά απαραίτητες στο πλαίσιο του ψηφιακού αλφαβητισμού αλλά και άκρως αναγκαίες για την ασφαλή και ορθή λειτουργία κάθε φορέα, επιχείρησης αλλά και κάθε πολίτη.

Ο Δήμος Πρέβεζας και η νέα Δημοτική Αρχή έχουν επιδείξει και αποδείξει από τη λήψη των καθηκόντων μας την ευαισθησία ως προς την υψηλή σπουδαιότητα  στο θέμα των ψηφιακών τεχνικών δεξιοτήτων από την συνεργασία μας με τη CiscoAcademy.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο θα αποτελέσει ένα άκρως επιτυχημένο εκπαιδευτικό κύκλο στις ψηφιακές τεχνικές δεξιότητες αλλά και την αρχή της εναρμόνισης του στελεχιακού δυναμικού του δήμου μας με τις απαιτήσεις της ψηφιακής μετάβασης του βιώνουμε.

Εύχομαι ολόκαρδα καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και είμαι σίγουρος ότι προπαρασκευαστικά προγράμματα που θα προηγηθούν θα τους προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.»

ΔελτίοΤύπου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας