Δυνατά το ΠΑΣΟΚ στον νομό Πρέβεζας – “Κλείδωσε” η υποψηφιότητα της Μαρίας Χήτα

Εν έτει 2022, που οι κοινωνικές επιταγές δεν περιορίζουν πια τη γυναίκα στον ρόλο της  καλής νοικοκυράς, που πλέον τείνει να κατακτηθεί η ισότητα , που η γυναίκα δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς που κάποτε «μονοπωλούσαν» οι άνδρες, η ποσόστωση στα αυτοδιοικητικά, εθνικά και κομματικά ψηφοδέλτια υποτιμά το γυναικείο φύλο και μόνο ως κατάλοιπο ενός ακραίου συντηρητισμού μπορεί να χαρακτηριστεί.

 Ο πολιτικός χρόνος που απομένει για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών είναι περιορισμένος . Ανεξάρτητα από την πρόωρη ή μη προκήρυξή τους, διανύουμε μια προεκλογική χρονιά όπου οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε εγρήγορση.

Λίγο ή πολύ έχουμε μια ιδέα για τους άνδρες που πρόκειται να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια στον νομό Πρέβεζας  και ελάχιστη ως καθόλου εικόνα για τις γυναίκες που, άκουσον-άκουσον, θεωρούνται ως συμπλήρωμα της τετράδας.

Προς μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη όμως, στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, και σύμφωνα με τις εγκυρότατες πηγές μας, η πρώτη υποψηφιότητα που «κλείδωσε» (απομένει η τυπική ανακοίνωση) έχει «άρωμα γυναίκας».

Πρόκειται για την κα. Μαρία Χήτα επιχειρηματία, της γνωστής οικογένειας στη Φιλιππιάδα που κατά τη διάρκεια των «πέτρινων χρόνων» του Κινήματος δεν λοξοκοίταξε ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά παρέμεινε πιστή στις σοσιαλιστικές αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου και των συνεχιστών του.

Η ανακοίνωση της πρόθεσης της να συμμετέχει ενεργά στην κεντρική πολιτική σκηνή δημιούργησε ένα θετικότατο κλίμα στους υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ σε όλο τον νομό, που βλέπουν την εκλογική άνοδο του κόμματος να ενισχύεται περαιτέρω, με «βαριά χαρτιά» στην πρώτη γραμμή. Στον δε Δήμο Ζηρού είναι φυσικό να μην περιμένουν καμιά επίσημη ανακοίνωση  για να αγκαλιάσουν την υποψηφιότητα.

Γνωρίζοντας καλά την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, τις πολιτικές ισορροπίες, και τα ισχυρά κοινωνικά και πολιτικά ερείσματα της κας Χήτα  ,θεωρούμε  άριστη και στρατηγική την επιλογή του ΠΑΣΟΚ  για τη  διεκδίκηση της μίας από τις δύο βουλευτικές έδρες του νομού Πρέβεζας .

Η Μαρία Χήτα έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει!

 

Κώστας Παπαδιώτης

Διαβάστε επίσης

One Thought to “Δυνατά το ΠΑΣΟΚ στον νομό Πρέβεζας – “Κλείδωσε” η υποψηφιότητα της Μαρίας Χήτα”

Αφήστε το Σχόλιό σας