Εκλογές: Προσοχή «Λαγός» !

Στην περίοδο των εκλογών  είναι συνηθισμένη η εμφάνιση των «λαγών».

Ο λαγός  είναι γένος φυτοφάγων θηλαστικών. Το μήκος του κυμαίνεται από τα 50 -75 εκ.,το βάρος του φτάνει τα 4-6 κιλά. Το τρίχωμά του αποτελείται από κοντές τρίχες σαν μαλλί και μακριές σαν στάχυα. Αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή και το περιβάλλον και είναι γρήγορο και ευκίνητο ζώο. Τρέχει με 70 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά ποτέ σε ευθεία, έτσι ώστε να παραπλανεί τους διώκτες του και μπορεί να πηδήξει πάνω από 5 μέτρα.

Ο «πολιτικός λαγός» ακολουθεί την προσφιλή τακτική του λαγού,  κάνει κύκλους και μεγάλα άλματα, δίνοντας την αίσθηση ότι πράγματι ενδιαφέρεται να πρωταγωνιστήσει στον πολιτικό στίβο, προσπαθώντας έτσι να αποκτήσει δυναμική,  με στόχο μεγάλο μέρος της να υπηρετήσει μια άλλη υποψηφιότητα και να δοθεί  εικόνα προβαδίσματος ακόμα και να αποκτηθεί η λεγόμενη «παράσταση νίκης».

Υπάρχει όμως και το είδος του «σούπερ πολιτικού λαγού».

Ο «σούπερ πολιτικός λαγός» τρέχει για να θολώσει τα νερά όχι για λογαριασμό άλλου αλλά για καρπωθεί ο ίδιος τα αποτελέσματα των ελιγμών του. Απλώς κάνει άλματα σε άλλο πεδίο από αυτό που τον ενδιαφέρει πραγματικά.

Για παράδειγμα μοστράρεται για υποψήφιος βουλευτής ενώ οι βλέψεις του , όπως και της ομάδας που τον σιγοντάρει, είναι στραμμένες στον δημαρχιακό θώκο. Οργώνει τον Δήμο που τον ενδιαφέρει, γνωρίζει τους ψηφοφόρους, αποκτά ερείσματα , στρώνοντας έτσι το έδαφος για την δημιουργία δημοτικής παράταξης.

Επειδή η διεξαγωγή των πρόωρων εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβρη, είναι κάτι περισσότερο από σίγουρη και επειδή διανύουμε την τελευταία χρονιά της θητείας των αυτοδιοικητικών, η εμφάνιση σούπερ λαγών, αρσενικών και θηλυκών, είναι πολύ πιθανή!

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στους ψηφοφόρους των κομμάτων  προς αποφυγή ενθουσιασμού και παραπλάνησης.

Στις εθνικές εκλογές ψηφίζουμε για βουλευτή, όχι για δήμαρχο !!!

Υ.Γ.:  Έχουν γνώση και οι φύλακες  και τα λαγόσκυλα!

Κώστας Παπαδιώτης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας