Έκθεση μεταλλογλυπτικής του πρεβεζάνου Κώστα Πιέτα

Ο Πρεβεζάνος καλλιτέχνης Κώστας Πιέτας παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και συγκεκριμένα στον Εκθεσιακό Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», από τις 5 Φεβρουαρίου με 10 Μαρτίου 2022 καθημερινά 18:00- 1:00. την

Έκθεση μέταλλο γλυπτικής “ΔΙΑ ΣΙΔΉΡΟΥ” υπό την αιγίδα του πνευματικού κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

Μέσα από την έκθεση «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» ο Kωνσταντίνος Πιετας μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της μεταλλογλυπτικης, προσεγγίζοντας με τρόπο ανατρεπτικό, σκηνές από την καθημερινότητα, τη φύση, τη μηχανική και πολλά ακόμη θέματα. Τα έργα του μας ταξιδεύουν στο χώρο του φανταστικού, καταθέτοντας μια προσωπική, απόλυτα ανανεωτική ματιά αναφορικά με την γλυπτική μετάλλων.
Μέσα από τη γλυπτική του, ο Κώστας Πιετας παντρεύει το παλαιό με το καινούργιο, το παραδοσιακό με το σύγχρονο: οι επιρροές του είναι ένα μίγμα συνδυασμών από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, της τεχνολογίας, των επιστημών και της φύσης. Έτσι, ενώ η ματιά του είναι σύγχρονη, η τεχνική του παραμένει αυστηρά ρεαλιστική: η τέχνη του παρουσιάζει σκηνές με έμφαση στις λεπτομέρειες.
Εμπνεόμενος από την μεταλογλυπτική μέσω της ανακύκλωσης κι επαναχρησιμοποιησης παλιών αντικειμένων, δίνοντας τους νέα μορφή αλλά και χρηστικότητα, μας προσκαλεί μέσα από τα έργα του να κοιτάξουμε με φρέσκια ματιά την εποχή μας, να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν μας, για να μπορέσουμε να σκεφτούμε το μέλλον μας.
Υπό την αιγίδα του πνευματικού κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας