“Ελλήνων Διαδρομές-25 αιώνες Καλλιτεχνικά Σκαλοπάτια” στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας “Γιάννης Ρίτσος”

Τη μουσικοθεατρική παράσταση “ Ελλήνων Διαδρομές-25 Αιώνες Καλλιτεχνικά Σκαλοπάτια” από την ομάδα θεάτρου “Θυρσός” , θα παρουσιάσει ο Δήμος Πρέβεζας την Τετάρτη 24 Αυγούστου και ώρα 21 στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για ένα ιστορικό παραμύθι το οποίο αναπαριστά τα μεγάλα γεγονότα της Ελλάδας και ξεκινώντας από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό περνά στους νεότερους χρόνους, μνημονεύει την Επανάσταση του 1821, αφηγείται τη Μικρασιατική Καταστροφή και τέλος διαβαίνοντας μέσα από το ηρωϊκό Επος του 1940 καταλήγει στη σύγχρονη Ελλάδα.

Κύριο στόχο του έργου αποτελεί η αφύπνιση της ελληνικής συνείδησης και η προώθηση του σπουδαιότερου ελληνικού προϊόντος, που δεν είναι άλλο από την πολιτισμική μας κληρονομιά, πάνω στην οποία βασίστηκε η πνευματική αφύπνιση της Ευρώπης, καθώς άλλωστε και ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου.

Η Πρεβεζάνα ηθοποιός Χριστίνα Γκατζόγια μαζί με τον ηθοποιό Δημήτρη Κοντοδήμο έχουν επιλέξει και ερμηνεύουν τα κείμενα.
Η σκηνοθεσία ανήκει στον Δημήτρη Κοντοδήμο, τα σκηνικά-κοστούμια στον Μάριο Λουϊδά, η μουσική επιμέλεια στον Δημήτρη Καλογερά και η ερμηνεία των τραγουδιών στον Δημήτρη και Λεωνίδα Καλογερά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας