Ενισχύεται η ΔΟΥ Πρέβεζας, εν όψει ελέγχων σε τουριστικούς προορισμούς

Στο μικροσκόπιο των αρχών θα μπει η φοροδιαφυγή και βέβαια η μη απόδοση του ΦΠΑ κυρίως από επιχειρήσεις που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φορολογικές παραβάσεις. Οι ελεγκτές θα μπουν στη μάχη των ελέγχων με 5.000 laptop και tablet, ενώ παράλληλα ενισχύεται το προσωπικό σε 17 Δ.Ο.Υ.

Για την υλοποίηση του ελεγκτικού πλάνου θα ενισχυθούν με προσωπικό για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο οι ακόλουθες εφορίες : Πρέβεζας, Αγίου Νικολάου, Αιγίου, Θήρας, Κέρκυρας, Κομοτηνής, Κύμης, Κω, Μυκόνου, Νάξου, Ναυπλίου, Πάρου, Πολυγύρου, Ρεθύμνου, Σάμου, Σύρου, Χανίων.

Οι έλεγχοι θα είναι επιτόπιοι και θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες και σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις όπως μη έκδοση αποδείξεων και βιαιοπραγίες σε βάρος των ελεγκτών πέραν των προστίμων θα επιβάλλονται λουκέτα από 48 ώρες έως δύο μήνες καθώς και ποινικές κυρώσεις.

Ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ για το 2022 προβλέπει 34.000 μερικούς επιτόπιους ελέγχους πρόληψης από τις εφορίες και τα νέα ελεγκτικά κέντρα και 14.500 από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης των Δημοσίων ενώ οι ελεγκτές με τα tablets ανά χείρας θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα των φορολογούμενων και θα προχωρούν στην έκδοση αυτοματοποιημένων φύλλων ελέγχου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας