Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή για το Δάσος της Βαλανιδορράχης από το ΜέΡΑ25

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το Δάσος της Βαλανιδορράχης κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Ο βουλευτής ανατρέχει στο ιστορικό της υπόθεσης για να σημειώσει πως μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα στην τοπική κοινωνία με την απαίτηση για αναψηλάφηση της δικαστικής απόφασης του Εφετείου Ιωαννίνων, ανακλήθηκε η έγκριση της διαχειριστικής μελέτης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με την υπ’ αρ. πρωτ. 171886/27.12.2021 απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. “Εφόσον αποδειχθούν αληθή τα παραπάνω, το θέμα εκτός από σύνθετο νομικό ζήτημα έχει και πολιτικό ενδιαφέρον καθώς καταδεικνύεται η ευκολία με την οποία απεμπολούνται τα συμφέροντα του δημοσίου και η διαχρονική αδυναμία προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος.

Η πολιτεία οφείλει να επιδεικνύει ισχυρά αντανακλαστικά για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι θίγεται το δημόσιο συμφέρον, πολύ περισσότερο όταν η δημόσια περιουσία αφορά φυσικούς πόρους των οποίων οι προστασία είναι κρίσιμη στις σημερινές συνθήκες που οι αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον πραγματικότητα” σημειώνει ο βουλευτής.

Τα ερωτήματα που τίθενται στον Υπουργό είναι τα εξής:

  • Έχουν περιέλθει σε γνώση των νομικών υπηρεσιών του Δημοσίου τα στοιχεία που κατατέθηκαν από την επιτροπή αγώνα των κατοίκων του Δήμου Πάργας και τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα; Πρόκειται εκ μέρους του Δημοσίου να ασκηθούν τα απαραίτητα ένδικα βοηθήματα και μέσα για την ακύρωση της δικαστικής απόφασης, βάσει των στοιχείων που επικαλούνται οι κάτοικοι και σε περίπτωση που νομικά δεν είναι δυνατή η ανατροπή της, ποιες ενέργειες θα δρομολογήσετε προκειμένου να επανακτήσει νομίμως την κυριότητα της έκτασης το Ελληνικό Δημόσιο;
  • Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο για την προστασία της δημόσιας περιουσίας από άστοχους νομικούς και διοικητικούς χειρισμούς;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας