Επικοινωνιακή γκάφα Σαμαρά στην Πρέβεζα

Η επικοινωνία είναι το Άλφα και το Ωμέγα στην πολιτική ζωή, παγκοσμίως.

Μπορεί να οικοδομήσει το προφίλ ενός πολιτικού, να καλλιεργήσει το ήδη υπάρχον, να αποκρύψει ατέλειες της προσωπικότητάς του και γενικά να δημιουργήσει μια θετική εικόνα προς τα «έξω», σ΄αυτό που λέμε κοινωνία, λαό, ψηφοφόρους.

Μπορεί να διογκώσει μια επιτυχία  αλλά μπορεί να εξομαλύνει τις επιπτώσεις από γκάφες, αρκεί να μην είναι ίδια η επικοινωνιακή τακτική από μόνη της μια γκάφα.

Η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της  ΝΔ και του αμερικάνου Πρέσβη σίγουρα είναι μια σημαντική είδηση για την Πρέβεζα. Όχι γιατί το Επιμελητήριο θα προσελκύσει αμερικάνους επενδυτές μέσω Τσούνη, όχι γιατί ο Σαμαράς  θα μας χτίσει νοσοκομείο και θα δρομολογήσει έργα υποδομών (είχε την ευκαιρία στο παρελθόν), αλλά γιατί -αναμφισβήτητα -είναι δύο προσωπικότητες βαρύνουσας σημασίας.

Το θέμα δεν είναι γιατί ήρθαν, καλοδεχούμενοι είναι.

Αλλά το πότε ήρθαν και τι δεν έκαναν.

Ήρθαν το διήμερο όπου την Κυριακή ήταν προγραμματισμένη μια σπουδαία εκδήλωση για την Ελληνισμό, στο Ζάλογγο και στην Καμαρίνα, με τίτλο «ΖΑΛΟΓΓΟ-ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

Δεν ξέρω αν περιβόητη επίσκεψη επισκίασε στην επικαιρότητα την εκδήλωση, ζημιά πάντως έκανε.

Το  δικό μας μέσο -σε σχέση με άλλα -δε είχε καμιά επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση  για  την επίσκεψη, γι αυτό και δεν έσπευσε ασχοληθεί με τους VIP επισκέπτες .

Περίμενε πρώτα να δει το πρόγραμμα της Κυριακής και μετά να γράψει σχετικά, «ελπίζοντας» πως ο εκφραστής της «Πατριωτικής Δεξιάς» θα αδράξει την ευκαιρία να καταθέσει στεφάνι στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου, τιμώντας τους Σουλιώτες, τους Μικρασιάτες, τους Έλληνες.

Αν΄αυτού προτίμησε να απολαύσει ψάρια Ιονίου και γάμπαρη Αμβρακικού και να συναντήσει δε ξέρω ποιους.

Επικοινωνιακή γκάφα μεγατόνων που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από Νεοδημοκράτες και μη.

Όσον αφορά τον  βουλευτή μας, Στέργιο Γιαννάκη, του πιστώνεται μια  μεγάλη επικοινωνιακή επιτυχία, αφού απέδειξε πως οι πολιτικές του διασυνδέσεις είναι υψηλοτάτου επιπέδου.

Δεν θα σχολιάζω – προς το παρών-τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με την κυβέρνηση Μητσοτάκη…..

Κώστας Παπαδιώτης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας