Επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Το Νοσοκομείο Πρέβεζας επισκέφθηκε την Τρίτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννη Καρβέλη.

Η κ. Γκάγκα είχε την ευκαιρία να δει όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, ενώ συζήτησε με εκπροσώπους της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για τα ζητήματα λειτουργίας του. Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την επίσκεψη στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος αναγνώρισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των υποδομών του νοσοκομείου Πρέβεζας . “Δεν ήρθα να δώσω υποσχέσεις ότι θα φτιάξω νέο νοσοκομείο, θα κοιτάξουμε όλα τα αιτήματα. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για το νοσοκομείο ώστε να υπάρχει μια βελτίωση όπως τουαλέτες στους θαλάμους” είπε η κ. Γκάγκα και σημείωσε ότι “υπάρχουν στο υπουργείο αιτήματα για τουλάχιστον 15 νέα νοσοκομεία τα οποία και πρέπει να ιεραρχηθούν και στη συνέχεια να γίνει νέο νοσοκομείο εκεί που υπάρχουν οι περισσότερες ανάγκες”.

Δήλωσε πως δεν μπαίνει ζήτημα κλεισίματος νοσοκομείων ή αλλαγή χαρακτήρα , αλλά καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του κάθε νοσοκομείου με καλύτερη διασύνδεση με τα κέντρα υγείας. Στη σύσκεψη που ακολούθησε με τη Διοίκηση, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Θωμά Δήμα και υπηρεσιακούς παράγοντες, η κ. Γκάγκα ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο και την ανάγκη στήριξης του αλλά και για την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου νοσοκομείου.

Εν τω μεταξύ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν την αν. υπουργό Υγείας οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σωματείου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική. Μετά το τέλος της σύσκεψης η κ. Γκάγκα , συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζόμενων και στη συνέχεια αναχώρησε για την Άρτα προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία της στα νοσοκομεία της Ηπείρου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας