Επιστολή Γ.Τρυφωνίδη στην Υπουργό Παιδείας για το πανεπιστημιακό τμήμα Πρέβεζας

Αξιότιμη κα Υπουργέ

Κατά την επικείμενη επίσκεψη σας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, πιστεύω θα ήταν χρήσιμο, να επιθεωρήσετε τους χώρους ( διάδρομους, βιβλιοθήκη κλπ) όπου διδάσκονται οι φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου.

Επίσης ,είναι ευκαιρία, να  ζητήσετε από τον κ.Πρυτανη να σας υποδείξει τους πρόσθετους διάδρομους κλπ χώρους όπου θα διδάσκονται οι φοιτητές του τμήματος Λογιστικής που προτίθεται να μεταφέρει από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

Εάν υπάρχει δυσκολία ανεύρεσης νέων διαδρομών κλπ.  σας έχω μια πιστεύω λογική  για τα κρατούντα πρόταση. Οι φοιτητές του Τμήματος των Ιωαννίνων να διδάσκονται στους διάδρομους τις πρωινές ώρες και της Πρεβέζης  απογευματινές.

Με τις πρόσφατες αποφάσεις ο κ Πρύτανης και η Πρυτανεία αναβάλει  την ίδρυση Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστήμων γιατί οι συνθήκες δεν θα το επιτρέπουν όπως προβλέπει ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Πανεπιστήμιου για τα έτη 2021-2022.

Είναι αδύνατο να φαντασθώ ότι θα προκρίνει  η Πρυτανεία και νυχτερινή  (μετά την απογευματινή)  βάρδια στους διάδρομους.

Αλλά ας σοβαρευτούμε. Είναι αδιανόητο για ένα Πανεπιστήμιο  να ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ  τις μονές σύγχρονες  κτιριακές εγκαταστάσεις (αίθουσες ,αμφιθέατρα ,εργαστήρια κλπ) δηλ τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Λογιστικής  που διαθέτει η Σχολή στην Πρέβεζα όπου θα μπορούσε άνετα να φιλοξενηθεί  ΑΜΕΣΑ ,και το υπό ίδρυση Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα περιέλθουν αυτόματα στην ιδιοκτησία του Δήμου Πρέβεζας.

Δεν θέλω να υποβαθμίσω το  εξαιρετικά  σοβαρό αυτό θέμα ,και δεν θα  σας ζητήσω να ρωτήσετε τον κ Πρύτανη : Γιατί κάνει ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ  διάκριση μεταξύ των φτωχών φοιτητών του Πανεπιστημιου. Γιατί στους φτωχούς φοιτητας των Ιωαννίνων τους πληρώνει το Πανεπιστήμιο στέγαση στα ξενοδοχεία, και στην Πρέβεζα ΟΧΙ. Γιατί οι φτωχοί φοιτητές εδώ στην Πρέβεζα να στεγάζονται με το στέρημα των γονιών τους? 

Και δεν ζητώ να ρωτήσετε γιατί έχω μια πιθανή εξήγηση: Οι ιδέες, και τα πιστεύω του κ Πρύτανη έχουν Γεωγραφικό Περιορισμό. Σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στο κάθε μέρος.

Γιώργος Τρυφωνίδης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας