Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ο Βασίλης Ιωάννου!

Πριν λίγες μέρες και με αφορμή τους πρόσφατους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, φιλοξενήσαμε ένα επίκαιρο άρθρο του πρώην Νομάρχη Πρέβεζας κ. Βασίλη Ιωάννου, με τίτλο:

“Απαραίτητος ο προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων”  και υπότιτλο : Προτεραιότητα στα σχολεία και τα νοσοκομεία!!” (ΕΔΩ).

Το συγκεκριμένο άρθρο έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους αναγνώστες μας, καθώς διαπραγματευόταν ένα πολύ σοβαρό θέμα και κατέθετε συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Λίγες μέρες αργότερα,  η έγκριτη εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (φύλλο της 18ης Φεβρουαρίου), φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Ευθύμιου Λέκκα, καθηγητή Γεωλογίας και Πρόεδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο οποίος γνωστοποίησε ότι: «μετά  από σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τον ζητήματα αντισεισμικής προστασίας και ανθεκτικότητας δημόσιων κτιρίων, αποφασίστηκε ο άμεσος προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων… ».

Μάλιστα ο κ. Λέκκας πρόσθεσε συγκεκριμένα ότι «με αυτή την πρωτοβουλία γίνεται υποχρεωτικός ο πρωτοβάθμιος και δευτεροβάθμιος έλεγχος σε όλα τα δημόσια κτίρια, αρχής γενομένης από τα σχολεία και τα νοσοκομεία…».

Το παραπάνω παράδειγμα αποτελεί τρανή απόδειξη, για το πόσο απαραίτητα στοιχεία είναι στην πολιτική ζωή η γνώση και εμπειρία…

Είναι αυτό που λέγεται συχνά ότι : «Στην πολιτική δεν είναι όλοι ίδιοι..»

Σχόλιο :Κώστας Παπαδιώτης

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας