Έτσι γράφτηκε το Έπος του ’40 – Αυτός είπε το αθάνατο ΟΧΙ – Αυτοί το έκαναν πράξη

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα σας.

Σε λίγες ώρες θα εορτάσουμε, έστω και κουτσουρεμένα λόγω κορονοϊού, γιά μία ακόμη φορά την επέτειο του ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΟΧΙ.
Τα τελευταία χρόνια, μέσα από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια υποβάθμισης και προπάντων ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ του ιστορικού αυτού γεγονότος, προβάλλοντας διάφορα ΔΗΘΕΝ επιστημονικά ερωτήματα του τύπου…
Ποιός είπε τό ΟΧΙ το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940.
Ο τότε πρωθυπουργός, ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Ιωάννης ΜΕΤΑΞΑΣ ή ο ….λαός.

Στο εύλογο και απλό ερώτημα των Ελλήνων, ποιοί διακινούν αυτό το ερώτημα, γιατί το κάνουν, τι συμφέρον έχουν και ποιοί κρύβονται πίσω από την ύπουλη και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ αυτή ενέργεια ας απαντήσει ο καθένας μόνος του. Μυαλό και κρίση έχουμε όλοι. Δεν χρειαζόμαστε ούτε κομματικούς δήθεν μορφωμένους καθοδηγητές ούτε και συμβουλάτορες πληρωμένους κονδηλοφόρους και σχολιαστές.

Η προσωπική μου άποψη είναι καθαρή, απόλυτη και σαφής.
Αυτό το πλαστό ερώτημα είναι πέρα ως πέρα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ. Πίσω του κρύβονται παγκόσμια ανθελληνικά κέντρα και στην χώρα μας το διακινεί ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ μία μικρή ομάδα καλοπληρωμένων ενημερωτών της κοινής γνώμης που εργάζεται στα ΜΜΕ και η ηγεσία αριστερών κομμάτων και ομάδων για ιδεολογικούς λόγους.
Όμως οι πρώτοι είναι σάπιοι άνθρωποι, χωρίς αρχές και αξίες, και οι δεύτεροι εκμεταλλεύονται ιδεολογικά τους απλούς Ελληνες που τους ψηφίζουν αλλά και κρίνονται ταυτοχρόνως από την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας ΑΡΝΗΤΙΚΑ όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα.

Το ΣΩΣΤΟ κάτ΄εμέ ερώτημα και το οποίο θα έπρεπε όλες οι κυβερνήσεις να προωθούν στην ελληνική κοινωνία και προπάντων στην νεολαία μας είναι.
Ποιός σχεδίασε και αποφάσισε αυτός ;
Ποιός ή ποιοί ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΝ το ΄Εθνος μας και το κράτος, για να πεί εκείνο το πρωϊνό το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΟΧΙ ο πρωθυπουργός του;
Ποιοί έκαναν ΠΡΑΞΗ στο μέτωπο την απόφαση αυτή;

Η ιστορική απάντηση είναι απλή και ΑΛΗΘΙΝΗ.

Το ΟΧΙ στον Ιταλό πρέσβη, εκείνο το συννεφιασμένο πρωϊνό της 28ης Οκτωβρίου του 1940, στις 3 και 20΄ το πρωί το είπε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και χωρίς την παρέμβαση κανενός άλλου ο ψηφισμένος από τον λαό και την Βουλή των Ελλήνων πρωθυπουργός αείμνηστος ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ.
Αυτός ο κοντούλης το δέμας στρατηγός από την μικρή Ιθάκη, είχε το ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ανάστημα να πεί όχι στον εκπρόσωπο του Μουσουλίνη και της Ιταλίας.
Το τόλμησε όχι από άγνοια κινδύνου ή επιπολαιότητα. ΟΧΙ.
Το τόλμησε διότι στα τρία και μισό χρόνια που κυβερνούσε την χώρα την είχε προετοιμάσει άριστα για τα δεδομένα της εποχής για την καταιγίδα που ερχόνταν, ενώνοντας τους Έλληνες με τα κοινωνικά και λαϊκά μέτρα που ψήφισε ΥΠΕΡ τους.
Προετοίμασε και εξόπλησε ταυτοχρόνως τον Ελληνικό στρατό.
Οχύρωσε τα σύνορα με αμυντικά έργα, τα περίφημα οχυρά Μεταξά, από την Θράκη ως την Θεσπρωτία.
Είχε σχεδιάσει ως την μικρότερη λεπτομέρεια μαζί με τον Αρχιστράτηγό του αείμνηστο Αλέξανδρο Παπάγο, την αμυντική τακτική του στρατού μας. Ηταν λοιπόν έτοιμη η ΜΙΚΡΗ Ελλάς για να πεί το ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ στον εχθρό χάρις στο ΓΙΓΑΝΤΑ πρωθυπουργό της.
Δεν απέμενε πλέον παρά μόνο η εφαρμογή στην πράξη, πάνω στα βορειοηπειρώτικα βουνά, αυτών των σχεδίων. Επρεπε να βρεθεί και ο άλλος ΗΓΕΤΗΣ που θα έκανε πράξη αυτά τα σχέδια.
Και βρέθηκε.
Ήταν ο διοικητής της θρυλικής 8η Μεραρχίας υποστράτηγος ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ από την μικρή Ευρυτανία, μαζί με τους ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ αξιωματικούς και στρατιώτες του, οι οποίοι καταγόνταν κατά 90% απο την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα για ευνόητους στρατιωτικούς λόγους.
Αυτός ο ΜΕΓΑΣ διοικητής-Μέραρχος που ΥΠΕΓΡΑΨΕ με το χέρι του αλλά και το ΑΙΜΑ των στρατιωτών του την τελευταία ΠΡΙΝ την έναρξη του πολέμου διαταγή του που τελείωνε ως εξής.

¨…΄Ελληνα στρατιώτη, η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ γραμμή αμύνης είναι τα σύνορά μας.
Σκέψη για υποχώρηση ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ, από τόν τελευταίο στρατιώτη έως τόν Μέραρχο διοικητή σας¨.


Ο Διοικητής Υποστράτηγος ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ

Διαβάστε Έλληνες σε αυτές τις δύο γραμμές το ΜΕΓΑΛΕΙΟ του Ευρυτάνα Έλληνα διοικητή της Μεραρχίας. Θαυμάστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ να ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ για την Ελλάδα, για την πατρίδα. Πώς λοιπόν τα αθάνατα Ελληνόπουλα να μήν έδιναν τα αίμα τους για ΤΕΤΟΙΟ διοικητή και την πατρίδα τους.

Έτσι λοιπόν αγαπητοί μου γράφτηκε το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ αυτό ΕΠΟΣ.
Έτσι γράφτηκε το ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΕΠΟΣ του ΣΑΡΑΝΤΑ.
Έτσι γράφτηκε η ΙΣΤΟΡΙΑ.

Διότι,την κρίσιμη εκείνη στιγμή η χώρα είχε ΗΓΕΤΗ τον ΓΙΓΑΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ.
Το επιτελείο τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ Αλέξανδρο Παπάγο.
Και η πρωτοπορία του στρατού μας στα σύνορα, τον ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ Χαράλαμπο Κατσιμήτρο.
Σε αυτούς τους ΤΡΕΙΣ οφείλεται το ΕΠΟΣ του σαράντα.
Αυτοί το σχεδίασαν και το εφήρμοσαν στην πράξη.
Μα προπάντων και ΠΑΝΩ από όλους στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ βλαστάρια, τα ΑΝΩΝΥΜΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ που ΔΩΡΙΣΑΝ τα ΝΙΑΤΑ τους και το πανάκριβο ΑΙΜΑ τους για να ποτίσει το δένδρο της λευτεριάς, και τους καρπούς του να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα.
Η ιστορία λοιπόν γράφτηκε διότι.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ενέπνεε το Έθνος.
Τό Έθνος ΠΙΣΤΕΥΕ με ιερό φανατισμό και ακολοθούσε πιστά τις εντολές του ΗΓΕΤΗ του.
Και γιατί οι Έλληνες στρατιώτες ΔΩΡΙΣΑΝ για μάς το ΑΓΙΟ ΑΙΜΑ τους.

ΜΗΝ επιτρέψουμε λοιπόν ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ συνέλληνες, ΎΠΟΠΤΟ και διαστρεβλωτή της ιστορίας μας, να προσβάλλει κάποιον από αυτούς που είναι οι ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ μας, με πλαστοερωτήματα ανθελληνικά και προβοκατόρικα, δήθεν επιστημονικά του τύπου,”ποιός είπε το θρυλικό ΟΧΙ”.

Το θέμα ξεκαθαρίστηκε ΑΠΑΞ δια παντός.
Το ξακαθάρισε πριν ογδόντα ένα (81) χρόνια το αίμα των πατέρων μας στα Βορειοηπειρωτικά βουνά.

Το ΟΧΙ το είπε ο τότε πρωθυπουργός, ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ιωάννης Μεταξάς.
Το έκαναν πράξη οι Έλληνες στρατιώτες και οι Ελληνίδες γυναίκες πάνω στα βουνά της Πίνδου υπό την ηγεσία του στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου.


Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους μας για την μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ μας γιορτή.

Ζήτω το ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΠΟΣ του σαράντα.
Ζήτω οι ΑΘΑΝΑΤΟΙ νεκροί μας.

Θεόφιλος Μεν. Σπυράκος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας