Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας θα  πραγματοποιήσει πεζοπορία σε Άνω Σκαφιδωτή (700 μ.) – Προφήτη Ηλία(820 μ.) – Άνω Δεσποτικό (359 μ.) (Διάσχιση).Ε3 

Το πρόγραμμα της εξόρμησης είναι το ακόλουθο:

Αναχώρηση από πλατεία Ανδρούτσου στις 8:00΄ π.μ. για Άνω Σκαφιδωτή Πρέβεζας. Θα ακολουθήσει πορεία μέσω του βελανιδοδάσους του Βόκαμπου έως το Άνω Δεσποτικό. Το μονοπάτι αυτό αποτελεί τμήμα του παλιού μονοπατιού Σούλι – Ζάλογγο, το οποίο περπάτησαν οι Σουλιώτες και οι Σουλιώτισσες φεύγοντας από το Σούλι στις 12/12/1803, μετά την συνθήκη με τον Αλή Πασά. Τώρα, 200 χρόνια μετά την επανάσταση, αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτούς που δεν υποτάχτηκαν στον Τουρκικό ζυγό και είναι τιμή μας που θα περπατήσουμε στα χνάρια των Σουλιωτών.

Θα ξεκινήσουμε περπατώντας 4 χιλιόμετρα χωματόδρομο μέσα στο δάσος Βόκαμπου. Το βελανιδοδάσος Βόκαμπου περιέχει πολλά ήδη βελανιδιάς, όπως βασιλική βελανιδιά, γρενίτσα (σπάνιο είδος), δέντρο, αριά, τζέρο. Θα συνεχίσουμε σε ένα ανηφορικό τμήμα για μισό χιλιόμετρο περίπου και μετά ένα μέτριας δυσκολίας τμήμα στην κορυφογραμμή για άλλο ένα χιλιόμετρο περίπου με πουρνάρια και βράχια. Κατόπιν, για 2 χιλιόμετρα ακολουθούμε την κορυφογραμμή με πανοραμική θέα, στα βουνά του Σουλίου στα Βορειοδυτικά, στον Τόμαρο στα Βόρεια, στο Ζάλογγο στα Νοτιοανατολικά και στους Παξούς στα Δυτικά. Μετά από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, ακολουθούμε κατηφορική πορεία για άλλα 2 χιλιόμετρα και τερματίζουμε στο Άνω Δεσποτικό. Συνολική πορεία περίπου 10 χιλιόμετρα.

Ώρες πορείας: 5 – Βαθμός δυσκολίας: 1

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αρχηγό της εξόρμησης Σμπόνια Ευάγγελο (6944144449 & 2682102004)

Η δήλωση συμμετοχής στην εξόρμηση να συνοδεύεται από προκαταβολή 10 ευρώ.

Η προκαταβολή μπορεί να γίνει με κατάθεση στον λογαριασμό του Συλλόγου ή με μετρητά κατόπιν συνεννοήσεως με τον αρχηγό.

ΙΒΑΝ: GR 6701716230006623107121209 – ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο Πρόεδρος

Σιώζης Μιχάλης

Η Γραμματέας

Κοτζαμουράτογλου Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας