Φιλιππιάδα : Έργο ουσίας ή έργο «για τα μπάζα»;

Μάθαμε τελικά, μετά την απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΔΩ) στην αναφορά του επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργου Ζάψα (ΕΔΩ), ποιος φορέας πραγματοποίησε τις εκσκαφικές εργασίες στα πρανή της εθνικής οδού Ιωαννίνων Πρεβέζης/ Άρτας,  λίγο πριν τη Γέφυρα Καλογήρου και έναντι της επιχείρησης «ΚΡΑΨΗ».

[..] Στη συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου 2022 εγκρίθηκε η δαπάνη και η διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου «Άμεση βελτίωση ορατότητας προς αποφυγή ατυχημάτων επί της Ε.Ο., Ιωαννίνων – Άρτας»[..] , απάντησε, μεταξύ άλλων, η Περιφέρεια Ηπείρου.

Δεν  γνωρίζουμε κατά πόσο καλύφθηκε ο κ. Ζάψας από την απάντηση του φορέα υλοποίησης του έργου , την Περιφέρεια.  Υποθέτουμε, μιας και δεν επανήλθε για περαιτέρω διευκρινίσεις ,πως έμεινε ικανοποιημένος …

Η προσωπική μου άποψη είναι πως το «έργο» δεν μπορεί να υποστηρίξει σε καμία περίπτωση τον τίτλο του «Άμεση βελτίωση ορατότητας προς αποφυγή ατυχημάτων..» γιατί η παρέμβαση γίνεται ουσιαστικά σε μία ευθεία, όπου δεν τίθεται θέμα καλής ή μη ορατότητας.

Βέβαια είμαι ένας από τους χιλιάδες οδηγούς που διέρχονται από το σημείο συχνά-πυκνά και ενδεχομένως η  γνώμη μου  να χαρακτηριστεί υποκειμενική .

Ερώτημα πρώτο λοιπόν προς  τους υπόλοιπους οδηγούς :

Μπήκε, έστω και ένα λιθαράκι, στο τομέα της οδικής ασφάλειας στον δρόμο «κατάρα» του νομού Πρέβεζας ή είναι έργο «για τα μπάζα» που λέει κι ο λαός.

Και ερώτημα δεύτερο, προς τον  αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου:

Μπορείτε κ. Αντιπεριφερειάρχα να ενημερώσετε τους δημότες του Δήμου Ζηρού σχετικά με  τα αδρανή υλικά που προέκυψαν από τις ανωτέρω εργασίες:

Που και πως χρησιμοποιήθηκαν ;

Βελτιώθηκε κάποιος αγροτικός δρόμος στον Δήμο Ζηρού;

Κάλυψαν άλλες ανάγκες της  Π.Ε. Πρέβεζας και ποιές;

Χαρίστηκαν στον εργολάβο;  ή

Εναποτέθηκαν σε κάποιο ιδιωτικό χώρο για τη διευκόλυνση κάποιου πολίτη ;

Επίσης, έχει προβλεφθεί η αναγκαία αντιστήριξη για την αποφυγή μεγαλύτερης περιβαλλοντικής ζημιάς, λόγω των καιρικών φαινομένων ;

Υ.Γ.:  Σε περίπτωση απάντησης στην ερώτηση προς τον αντιπεριφερειάρχη, θα φροντίσουμε  εμείς να ενημερώσουμε τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γιώργο Ζάψα, αφού η Περιφερειακή Αρχή απέφυγε να του απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και ο ίδιος παραδόξως δεν έδωσε συνέχεια….

Κώστας Παπαδιώτης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας