“Η δημοτική αρχή δεν έχει κατανοήσει την σημασία της παραμονής του πανεπιστημιακού Τμήματος στην Πρέβεζα”

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” επαναφέρει για συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας το θέμα της παραμονής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα και διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις πως η απομάκρυνσή του θα είναι casus belli για την τοπική κοινωνία.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” δεν θεωρεί πως πρέπει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας την απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Πρέπει να δράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να φέρουμε αποτέλεσμα πριν οι εξελίξεις μας προλάβουν.
Δε θα περιμένουμε την αβελτηρία της δημοτικής αρχής να μας φέρει και πάλι προ τετελεσμένων.
Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα που είναι τα εξής:

• Θα πρέπει να υπάρξει επανεκτίμηση και νέα απόφαση από τη Συνέλευση των καθηγητών του Τμήματος, καθώς η μελέτη σκοπιμότητας της μεταφοράς του Τμήματος έπεσε έξω, αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων.
• Θα πρέπει να υπάρξει νέα απόφαση από την Κοσμητεία της Σχολής, καθώς ο αριθμός εισαχθέντων ξεπέρασε τις προσδοκίες.

• Θα πρέπει να υπάρξει επανεκτίμηση των νέων δεδομένων και από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είμαστε εξάλλου σε περίοδο διοικητών αλλαγών στο ανώτερο σώμα διοίκησης του Πανεπιστημίου με τη διεξαγωγή εκλογών, με ότι συνεπάγεται αυτό.

• Το κτίριο του Τμήματος στο Ψαθάκι θα παραληφθεί και επίσημα μετά την επισκευή της στέγης, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να προχωρήσει και η δημιουργία εστιατορίου εντός του campus.

Για όλα τα παραπάνω η “Ανάπτυξη Τώρα” ζητά:

Να εισαχθεί εκ νέου το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη τακτική συνεδρίαση μέσα στον Οκτώβριο ή αν κρίνει το προεδρείο σε έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση μέσα στον Οκτώβριο.

*Επισυνάπτεται το σχετικό αίτημα προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας

 

Δημοτική παράταξη δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας

“Ανάπτυξη Τώρα”

 

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας κ. Λεωνίδα Αργυρό

ΚΟΙΝΟΠ.

1.Δήμαρχο Πρέβεζαςκ. Νίκο Γεωργάκο

2.Δημοτικούς συμβούλουςδημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας

 

Πρέβεζα, 13 Οκτωβρίου 2022

Αξιότιμες κυρίες-Αξιότιμοι κύριοι

Αποτελεί θέμα τιμής για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και συνολικά για τον πολιτικό “κόσμο” του Νομού Πρέβεζας η παραμονή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα και η ενίσχυσή του.

Η ομοφωνία προς αυτή την κατεύθυνση που εκφράστηκε μέσα από τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των τριών Δήμων του Ν. Πρέβεζας, αλλά και μέσα από την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, αποτυπώθηκε στην πρόσφατη “νίκη” της αποφυγής της άμεσης μεταφοράς του Τμήματος στα Ιωάννινα.

Επειδή όμως το θέμα δεν έχει τελειώσει με θετικό τρόπο και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος με μία απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης να μεταφερθεί το Τμήμα από την Πρέβεζα, δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Θα πρέπει να υπάρξει εγρήγορση και το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας είναι αναγκαίο να αποφασίσει επί νέων δεδομένων που έχουν προκύψει ως εξής:

Οι εισαχθέντες στη Σχολή για το 2022 είναι 108 ενώ το 2021 ήταν 78. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Τμήμα παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους φοιτητές σε αντίθεση με τις “Κασσάνδρες”, που ήθελαν την αναγκαία μεταφορά του. Αυτόματα αποδεικνύεται στην πράξη ότι η σχετική μελέτη σκοπιμότητας για τη μεταφορά του Τμήματος στα Ιωάννινα, ήταν κενή περιεχομένου και εκτιμήσεων.

 

Θα πρέπει λοιπόν:

  • Να υπάρξει επανεκτίμηση και νέα απόφαση από τη Συνέλευση των καθηγητών του Τμήματος με βάση τα νέα δεδομένα που η πραγματικότητα υπαγορεύει.
  • Να υπάρξει νέα απόφαση από την Κοσμητεία της Σχολής.
  • Να υπάρξει επανεκτίμηση των νέων δεδομένων και από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είμαστε εξάλλου σε περίοδο διοικητών αλλαγών στο ανώτερο σώμα διοίκησης του Πανεπιστημίου με τη διεξαγωγή εκλογών, με ότι συνεπάγεται αυτό.
  • Το κτίριο του Τμήματος στο Ψαθάκι θα παραληφθεί και επίσημα μετά την επισκευή της στέγης, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να προχωρήσει και η δημιουργία εστιατορίου εντός του campus.

 

Για το λόγο αυτό η “Ανάπτυξη Τώρα” αιτείται:

Να εισαχθεί εκ νέου το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη τακτική συνεδρίαση μέσα στον Οκτώβριο ή αν κρίνει το προεδρείο σε έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση μέσα στον Οκτώβριο.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΝΤΟΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΤΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ – ΛΟΥΦΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας