“Η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο δεν βοηθά τον λαό της Ουκρανίας” (video)

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1». Υπογράμμισε πως οι λύσεις και η διέξοδος για τα προβλήματα του λαού και το λαϊκό εισόδημα δεν βρίσκονται σε αυτά που προτείνουν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα. «Δεν θα υπάρχει διέξοδος όσο μένουν καθηλωμένοι οι μισθοί, και οι εργασιακές σχέσεις είναι σχέσεις μεσαιωνικής εκμετάλλευσης. Δεν θα υπάρχει διέξοδος όσο στην γειτονιά μας γίνεται πόλεμος, κυρίως όσο η χώρα μας -λόγω της πολιτικής των κυβερνήσεων- εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά σε αυτές τις συγκρούσεις, σε αυτούς τους πολέμους», ανέφερε.

Για το θέμα της ακρίβειας τόνισε πως για να ανακουφιστεί το λαϊκό εισόδημα πρέπει να καταργηθούν ο ΦΠΑ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Πρόσθεσε ότι η οικονομία «δεν αντέχει» για αυτά, όμως, «αντέχει» να μην φορολογούνται οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Επομένως, το ζήτημα έχει να κάνει με τις προτεραιότητες που μπαίνουν.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως είναι απαράδεκτη ενέργεια, με εντολή της κυβέρνησης η σύλληψη και το χτύπημα διαδηλωτών στην Θεσσαλονίκη, ανάμεσα τους μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στην απουσία των βουλευτών του ΚΚΕ από την ομιλία Ζελένσκι, σημείωσε πως είναι η πιο έντιμη και ξεκάθαρη θέση. Όπως εξήγησε, οι βουλευτές του Κόμματος δεν μπορούν να χειροκροτήσουν έναν άνθρωπο που καταπιέζει το λαό της Ουκρανίας, που έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας, που έχει κηρύξει ανεπιθύμητο τον βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη επειδή υπερασπίστηκε τους Ουκρανούς κομμουνιστές. Υπενθύμισε δε πως το ΚΚΕ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την ρωσική εισβολή, συμπληρώνοντας πως «ο Πούτιν είναι το αντίπαλο στρατόπεδο για εμάς».

Στηλίτευσε επίσης την ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, υπογραμμίζοντας πως δεν βοηθά τον λαό της Ουκρανίας και μετατρέπει την Ελλάδα σε στόχο αντιποίνων. Ειδικά για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε πως είναι ΝΑΤΟική επιλογή, αλλά έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας