Η γαλακτοβιομηχανία «ΗΠΕΙΡΟΣ», προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη του εργατικού δυστυχήματος του Χρήστου Ζορμπά

Στο Δικαστήριο της Άρτας παίζεται, η τελευταία πράξη ενός ακόμη θανάτου από εργατικό «ατύχημα», του 29χρονου αδικοχαμένου Χρήστου Ζορμπά και η προσπάθεια της γαλακτοβιομηχανίας «ΗΠΕΙΡΟΣ», να αποποιηθεί την ευθύνη της και να συσκοτίσει τα γεγονότα.

Όταν τα Μ.Α.Π. (Μέσα Ατομικής Προστασίας) και τα μέτρα Ασφάλειας, που είναι απαραίτητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής κατά την εκτέλεση της εργασίας, είναι ελλιπή έως ανύπαρκτα με σκοπό την μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας , όταν τα απλά γάντια καθαριότητας μιας χρήσης παρουσιάζονται από την «ΗΠΕΙΡΟΣ» ως ηλεκτρολογικά, αντικαθιστώντας τα ειδικά, όταν η ευθύνη από την εργοδοσία ρίχνεται αδιάντροπα στον υπάλληλο, όταν τα απαραίτητα ρελέ διαφυγής στους ηλεκτρολογικούς πίνακες δεν υπάρχουν για να προστατεύσουν την ζωή του εργαζομένου, τότε είναι φανερό πως ο Χ. Ζορμπάς θυσιάστηκε στο βωμό του κέρδους σαν ένα ακόμη φθηνό εργατικό δυναμικό…

Στην Ελλάδα της #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ_ΑΕ, είναι επαναλαμβανόμενη η είδηση του εργάτη που χάνει τη ζωή του, στην προσπάθεια να πάει μεροκάματο στο σπίτι και στην οικογένειά του.

Δεν είναι λίγες επίσης οι φορές που οι εργαζόμενοι, χωρίς τις νόμιμες προφυλάξεις από εργοδότες και εταιρείες που στοχεύουν αποκλειστικά στο κέρδος τους, παθαίνουν καθημερινά σοβαρά ή και θανατηφόρα ατυχήματα.

Δεν είναι τυχαίοι αυτοί θάνατοι και τα ατυχήματα, αλλά αποτελούν συνέπεια τραγικών ελλείψεων σε μέσα προστασίας αλλά και συνέπεια της έλλειψης ελέγχου από την πολιτεία στους χώρους εργασίας, λόγω της αποδυνάμωσης έως και διάλυσης κάθε ελεγκτικού μηχανισμού, όπως το #ΣΕΠΕ.

Δυστυχώς, αυτό ο τραγικός θάνατος προστέθηκε στη μαύρη λίστα της εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλουν εδώ και χρόνια οι μνημονιακές επιταγές των δανειστών και τα υπερκέρδη των ολιγαρχών.

Η πραγματική δικαίωση δίπλα από την καταδικαστική απόφαση, είναι να πάψουν τα εργατικά «ατυχήματα» και να μην επιτρέψουμε να ξεχαστεί η θυσία του εργαζόμενου Χρήστου Ζορμπά!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΟΒ Συνδικαλιστικού, Τομέας Εργασίας και ΟΒ Αρταίων

 

Διαβάστε επίσης

One Thought to “Η γαλακτοβιομηχανία «ΗΠΕΙΡΟΣ», προσπαθεί να αποποιηθεί την ευθύνη του εργατικού δυστυχήματος του Χρήστου Ζορμπά”

  1. Δημήτρης

    Πρώτα απ’ όλα κρίμα ένας νέος άνθρωπος να χάνει άδικα την ζωή του.αλλα και αυτοί πού προσπαθούν να κερδίσουν μερικά ψηφαλάκια από έναν θάνατο είναι ξεφτίλες

Αφήστε το Σχόλιό σας