Η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης τιμά τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Mια ενδιαφέρουσα ημερίδα αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής θα πραγματοποιηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ώρα 8 το βράδυ, στον αύλειο χώρο της Παναγίας των Ξένων.

Ομιλητές θα είναι οι :

-Σπυρίδων Πλουμίδης Αν. Καθητητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα : “Από τη Μικρασιατική Εκστρατεία στην Καταστροφή; Αναστοχασμοί 100 χρόνια μετά”,

-Νικόλαος Αναστασόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα : “Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή: η άφιξη των προσφύγων και η δίκη των Εξ” και

-Σπύρος Σκλαβενίτης Δρ. Ιστορίας και προϊαστάμενος Γ.Α.Κ Πρέβεζας με θέμα: “Μια νέα πατρίδα: Η Πρέβεζα και οι πρόσφυγες” .

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί την κ . Βικτωρία Τζούρου για την παραχώρηση της φωτογραφίας του πατέρα της στρατηγού Αλεξάνδρου Παπαγεωργίου ως εφέδρου υπολοχαγού κατά τη Μικρασιατική εκστρατεία καθώς και τους κυρίους Ιωσήφ Ζιώγα και Ανδρέα Καρζή για την παραχώρηση της φωτογραφίας που απεικονίζει τη θρησκευτική τελετή θεμελίωσης του προσφυγικού οικισμού Σμυρτούλας.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας