Η ΛΑ.ΣΥ Δήμου Πάργας για την ασφάλεια στα σχολεία

Το τραγικό περιστατικό που συνέβη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών με τον θάνατο ενός μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο, δεν είναι “ατύχημα”, είναι έγκλημα.

Είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που έχει αφήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο “έλεος” της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, των διάφορων “υπεύθυνο – ανεύθυνων” παραγόντων των δήμων και των υπουργείων, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας κι ασφάλειας, όπως το να μην γίνονται εργασίες σε καυστήρα σε μέρα κι ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας καλούμε τη Δημοτική Αρχή άμεσα να προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και να διασφαλίσει την ασφάλεια των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού. Να εκπονήσει άμεσα μελέτες εκσυγχρονισμού , με όλους τους απαιτούμενους κανόνες ασφάλειας , των σχολικών μονάδων του Δήμου και να τις υλοποιήσει χωρίς καμία καθυστέρηση. Να συνταχθεί ψήφισμα με απαίτηση  να αυξηθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τις Σχολικές Επιτροπές.

Καναλάκι , 6/12/2022

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας

Δέσκας Πέτρος- Αθανάσιος – Δημοτικός Σύμβουλος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας