Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας για τον βιολογικό του Βάλτου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 28/02/2022 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ

Την Δευτέρα , 28/02/2022 , πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας. Ένα από τα σοβαρότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το εξής : Έκφραση γνώμης για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού για την εκτέλεση του έργου:«Επέκταση αγωγού συλλογής ακαθάρτων στην παραλία Βάλτου» (Εισηγητής κ. Δ. Μάρκου)

.Το σχετικό έγγραφο , που στάλθηκε στα μέλη του Δ.Σ., αναφερόταν  στην κατασκευή αγωγού μήκους 407 μέτρων με στόχο την επέκταση του υπάρχοντος αγωγού συλλογής ακαθάρτων στη θέση Μοναστήρι. Τμήμα του αγωγού πρόκειται να εγκιβωτιστεί με σκυρόδερμα μέσα στη ζώνη της παραλίας , δηλαδή οι εγκαταστάσεις (σωληνώσεις και φρεάτια) θα τοποθετηθούν μέσα στην άμμο του αιγιαλού !!!Επίσης στο ρέμα Τούση , ο αγωγός θα διέρχεται πάνω από το ρέμα στηριγμένος σε κατασκευές από χαλύβδινα προφίλ τα οποία θα έχουν βαφεί κατάλληλα για αντιδιαβρωτική προστασία!!!!!

Στο θέμα αυτό αντιδράσαμε εντόνως καθώς πρόκειται για  ένα ακόμα περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα στην παραλία του Βάλτου . Καθώς δεν υπήρχε γραπτή σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Ε. Πάργας το θέμα αναβλήθηκε να συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως Λαϊκή απαιτούμε  να σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα του βιολογικού του Βάλτου. Η Λαϊκή Συσπείρωση του  Δήμου Πάργας καλεί τους δημότες να ενεργοποιηθούν και να αντισταθούν σε τέτοιους είδους πρακτικές . Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε  τέτοιου είδους πρακτικές ,  που μπροστά στο κέρδος και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων αδιαφορούν  για την υγεία , το περιβάλλον και τον πολιτισμό του λαού μας.

Πάργα , 1/03/2022                                                          Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας

Δέσκας Πέτρος-Αθανάσιος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας