Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Πάργας

Ως Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πάργας καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2023 , καθώς για άλλη μια φορά έχουμε έναν προϋπολογισμό που ακολουθεί πιστά τα κελεύσματα της Κυβέρνησης. Έναν προϋπολογισμό που έρχεται για ψήφιση απλώς γιατί πρέπει να έλθει , χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές ανάγκες του λαού.

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει κάθε νοικοκυριό και οι αυξήσεις στο ρεύμα έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους δημότες. Τίποτα το ουσιαστικό για αντιπλημμυρικά , αντιπυρικά και αντισεισμικά  έργα παρά φούσκες του στυλ smart cities. Πού είναι τα έργα που έχει ανάγκη ο λαός;

Μας μιλάνε για μελέτες κι άλλες μελέτες που περιμένουμε να ωριμάσουν, σκάβονται δρόμοι, γίνονται πασαλείμματα και συνεχίζουμε να πλημμυρίζουμε. Βλέπουμε ένα κονδύλι 62.620 ευρώ για κατασκευή ραμπών και μέσων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ και αναρωτιόμαστε αν θα έχουν την ίδια τύχη με τα αντίστοιχα μέσα των παραλιών του Βάλτου και της Λούτσας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας προχωράμε δυναμικά, με ένα σύνθημα:

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ! Διεκδικούμε:

– Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Δήμου από το κρατικό προϋπολογισμό

– Να προχωρήσουν άμεσα έργα βασικών υποδομών αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Δεν περιμένουμε καμιά «ωρίμανση» και δεν ανεχόμαστε καμιά δικαιολογία!

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Δημοτικές Υπηρεσίες, κύρια στις κοινωνικές. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

– Δραστικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη, με ξεχωριστούς συντελεστές χρέωσης και προοπτική κατάργησής τους.

-Αύξηση επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών για τη σωστή λειτουργία των σχολείων και την προάσπιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών

Καναλάκι , 15/12/2022

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας

Δέσκας Πέτρος- Αθανάσιος – Δημοτικός Σύμβουλος

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας