Η ΝΕ  Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Τάκη Νικολόπουλου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή  Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με βαθιά θλίψη  και οδύνη  αποχαιρετά τον σύντροφο Τάκη Νικολόπουλο.

Γεννημένος το 1954 στον Πειραιά, σπούδασε στην Ιατρική της Αθήνας και απέκτησε την ειδικότητα του ακτινολόγου. Εργάσθηκε σε Νοσοκομεία της Αθήνας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Από τα εφηβικά του χρόνια πήρε ενεργά μέρος στο φοιτητικό κίνημα  μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ. Υπήρξε στέλεχος  της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Ιατρική Σχολή και στο κίνημα των Νοσοκομειακών Ιατρών. Μετά την  διάσπαση έγινε μέλος  του Συνασπισμού και στην συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία χρόνια ήταν αναπληρωτής  συντονιστής της ΝΕ Πρέβεζας.

Για πολλά χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας. Από το 2016 ως το 2019 ήταν Διοικητής της 6ης ΥΠΕ. Με την ιδιότητά του αυτή συντέλεσε αποφασιστικά στην αναβάθμιση των  υπηρεσιών υγείας της Ηπείρου. Μοναδική η συμβολή του στην δημιουργία της Νέας Πτέρυγας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που η δημιουργία της έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παντρεμένος με την αείμνηστη συντρόφισσα  Δήμητρα Καστάνη  είχε δυο παιδιά τον Αποστόλη  και την  Μαρία.

Σύντροφε Τάκη, σε χαιρετούμε.

Χαιρετούμε εσένα που σε όλη την ζωή σου  πρόσφερες απλόχερα και με ανιδιοτέλεια την έγνοια για τον συνάνθρωπο και  τις πολύτιμες επιστημονικές σου γνώσεις.

Μας αφήνεις παρακαταθήκη  την στάση ζωής σου και το αγωνιστικό σου φρόνημα.

 

Πρέβεζα, 17 Οκτωβρίου 2022

Η ΝΕ  Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας