Η Πρέβεζα τίμησε τον ήρωά της Οδυσσέα Ανδρούτσο

Με μουσικές και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία “πλημμύρισε” το βράδυ της Παρασκευής, η πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα με αφορμή την εκδήλωση “Ωδή στον Οδυσσέα Ανδρούτσο” που διοργάνωσε ο Δήμος ως απόδοση φόρου τιμής στον Πρεβεζάνο ήρωα της επανάστασης του 1821.

Την βραδιά άνοιξε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος ο οποίος αναφέρθηκε στον άρρηκτο δεσμό του Οδυσσέα Ανδρούτσου με την πόλη, τους αγώνες, τη ζωή του και τη δολοφονία του από τους “οπαδούς” του μίσους και του διχασμού.

Ο κ.Γεωργάκος επεσήμανε ότι όλοι είμαστε υπερήφανοι ως Πρεβεζάνοι για τον ήρωά μας που αφιέρωση τη ζωή του στην ελευθερία της πατρίδας.

Για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο από τη γέννηση έως τον θάνατό του μίλησε η φιλόλογος και ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Πρέβεζας κ.Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου, η οποία αναφέρθηκε και στα νεώτερα γεγονότα όπως η μεταφορά των οστών του αγωνιστή στην πόλη και η ταφή τους στη βάση του μαρμάρινου αγάλματος που “δεσπόζει” στην κεντρική πλατεία της Πρέβεζας.

Αμέσως μετά με τη συνοδεία του Κώστα Μήτση στο τραγούδι και της ορχήστρας του (Βασίλη Μπακαγιάννη κλαρίνο, Λευτέρη Γάλλο βιολί, Χρήστο Καλαμπούκα λαούτο και Γιώργο Ζούμπα κρουστά) τα χορευτικά της πόλης παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Στην τιμητική βραδιά συμμετείχαν το Χορευτικό του Δήμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά, ο Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας, ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών,ο Χορευτικός Ομιλος “Πρέβεζας” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύτικα.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος , οι Αντιδήμαρχοι Λούρου Νίκος Παγγές και Γιώργος Σαριάνογλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης, το μέλος του Δ.Σ του Επμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς και πολύς κόσμος. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά.

πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας