Ήπειρος: Πολλά κρούσματα – Αυξημένες νοσηλείες

Παραμένουν αυξημένες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στο Πανεπιστημιακό που φέρει τη βασική ευθύνη της διαχείρισης του κορονοϊού οι μονάδες λοιμωδών είναι σε οριακή κατάσταση.Σύμφωνα με τον Καθηγητή Πνευμονολογίας Αθανάσιο Κωνσταντινίδη που μίλησε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, στις μονάδες Λοιμωδών το ποσοστό κάλυψης φτάνει το 90% και στις εντατικές ενίοτε την απόλυτη πληρότητα καθώς διακομίζονται ασθενείς από την ευρύτερη περιοχή.

Η συντριπτική πλειονότητα των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι.Κατά τον κ, Κωνσταντινίδη οι πλέον επιβαρυντικοί παράγοντες για βαριά νόσηση είναι η ηλικία η παχυσαρκία, ο διαβήτης, τα καρδιοαναπνευστικά προβλήματα και η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας είπε επίσης ότι δεν υπάρχει ακριβής προσδιορισμός του ποσοστού των μεταλλάξεων επί των νοσηλειών, αλλά απλή προσέγγιση κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει το προσεχές διάστημα με τη λειτουργία του αποκτηθέντος ειδικού ιατρικού εξοπλισμού από την 6η ΥΠΕ.Τέλος και σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Κωνσταντινίδης διατήρησε επιφυλάξεις για το χρόνο κορύφωσης και αποδρομής της νόσου.

πηγή :ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας