Ισχυροί άνεμοι “σάρωσαν” την περιοχή της Πρέβεζας

Πτώσεις δέντρων και διακοπές της ηλεκτροδότησης σε αρκετά σημεία του Δήμου

Έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους οι ριπές των οποίων κατά διαστήματα ξεπέρασαν τα 10 μποφόρ έπληξαν τις βραδινές ώρες της Πέμπτης την περιοχή της Πρέβεζας.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε η παραλιακή ζώνη, η οποία αντιμετώπισε τη μανία του ανέμου αλλά και της ισχυρής βροχόπτωσης.
Και στις 3 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πρέβεζας καταγράφηκαν , κυρίως πτώσεις δέντρων αλλά και ζημιές σε βαριές κατασκευές, ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετές κοινότητες της Δ.Ε Λούρου.

Ο αέρας “σάρωσε” την παραλία του Καναλίου προκαλώντας προβλήματα στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, ενώ δέντρα έπεσαν στη Μυρσίνη, τον δρόμο Ζέφυρου-Αρχαγγέλου και σε άλλα σημεία της Δ.Ε Ζαλόγγου.

Το ίδιο σκηνικό με πτώσεις δέντρων κυρίως στο δρόμο που οδηγεί προς τον Άγιο Βαρνάβα σημειώθηκε και στο Λούρο. Πτώσεις κλαδιών και δέντρων όμως είχαμε και σε Κυανή Ακτή (όπου διεκόπη η κυκλοφορία) Παντοκράτορα και στην Ε.Ο Πρέβεζας Ηγουμενίτσας όπου μάλιστα “λύγισε”φωτεινός σηματοδότης που οδηγεί στην υποθαλάσσια ζεύξη.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνία Πρέβεζας ζημιές έγιναν και σε εγκαταστάσεις θερμοκηπίων στην περιοχή της Ανάληψης, στο Καλαμίτσι , στο Άκτιο και σε άλλα σημεία.Oι αγρότες υπογραμμίζουν ότι έρχονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με καταστροφές, ενώ λόγω κάποιων λαθών στην διαδικασία δεν έχουν ακόμη λάβει τις αποζημιώσεις από την θεομηνία του περασμένου Μαρτίου.

Η πυροσβεστική, η αστυνομία κι όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες καθώς και όλο το δυναμικό του Δήμου βρέθηκαν όλο το βράδυ επί ποδός για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση,  προκειμένου να αποκατασταθεί κυρίως η βατότητα των δρόμων, ενώ οι αυτοψίες συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας