Κανάλι : Να μείνει ζωντανός ο θεσμός της παραδοσιακής εκδήλωσης!

 

Η «απόφαση» του Τοπικού Συμβουλίου  του Καναλίου να απορρίψει αίτημα του συλλόγου « Φίλοι Μουσικής και Λαϊκής Παράδοσης» για την διεξαγωγή της ετήσιας εκδήλωσης  στην παραλιακή κοινότητα, απασχόλησε πάνω από μια ώρα το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πρέβεζας

Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος διοργανώνει κάθε χρόνο – με τη συγκατάθεση του Τοπικού οργάνου- μια εκδήλωση με τεράστια επιτυχία.

Τι άλλαξε φέτος και διαφωνούν οι τοπικοί άρχοντες;

Συνάδει η γνώμη τους με την γνώμη της Τοπικής κοινωνίας;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώσαμε πως σύσσωμη η τοπική κοινωνία, οι επαγγελματίες του Καναλίου και ο πολιτιστικός σύλλογος είναι υπέρ της διεξαγωγής, της καθιερωμένης πλέον, μουσικής παράστασης.

Πώς να μην είναι άλλωστε αφού η άψογη οργάνωση από το Σύλλογο και τα μεγάλα ονόματα της παραδοσιακής μουσικής, προσελκύουν τουλάχιστον 3.000 επισκέπτες από την Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή, προβάλλοντας έτσι τον τόπο και ενισχύοντας ταυτόχρονα  την τοπική οικονομία.

Να θυμίσουμε πως τα τοπικά συμβούλια δεν αποφασίσουν, απλώς γνωμοδοτούν στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο λαμβάνει και την απόφαση. Στη χθεσινή λοιπόν συνεδρίαση δεν έμεινε καμία αμφιβολία για το άτοπο της γνωμοδότησης του Τοπικού Συμβουλίου, αφού ο διοργανωτής  προτείνει δύο ημερομηνίες διεξαγωγής (28 Ιουλίου και 12 Αυγούστου ) ώστε να μην εμποδίσει άλλη εκδήλωση από οποιονδήποτε.

Είναι σίγουρο πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ήταν αντίθετη από την γνωμοδότηση του Τοπικού αλλά δεν λήφθηκε για λόγους πολιτικής αβρότητας.

Ας το σκεφτεί καλύτερα το Τ.Σ. και να λάβει υπόψη του την κοινή γνώμη πριν γνωμοδοτήσει ξανά γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο θα αναγκαστεί να λάβει τη σωστή απόφαση..

Αυτονόητο είναι πως πρέπει να είναι αρωγοί σε ένα Σύλλογο που προάγει την παραδοσιακή μουσική και διαφημίζει την περιοχή τους …..

*Φωτογραφία από την περσινή εκδήλωση του Συλλόγου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας