Κώστας Μπάρκας: Η μείωση των εισακτέων οδηγεί σε διαρκή ασφυξία το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας   

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, με θέμα τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που επηρεάζει αρνητικά και το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας. 

Κώστας Μπάρκας: Η μείωση των εισακτέων οδηγεί σε διαρκή ασφυξία το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας   

Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας στοχεύουν ξεκάθαρα στον μαρασμό των περιφερειακών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, αφού μέχρι σήμερα έχουμε μόνο διαρροές, η παραμονή του πανεπιστημιακού τμήματος στην Πρέβεζα, έρχονται οι ανακοινώσεις της κ. Κεραμέως για μείωση των εισακτέων, που θα επηρεάσει αρνητικά το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έρχεται να προστεθεί και η εφαρμογή του συντελεστή βαρύτητας των ειδικών μαθημάτων, που θα ισχύσει από φέτος, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον αριθμό εισακτέων.

Κανείς από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν εγγυάται, ότι το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, αφού παρά τα μισόλογα και τις διαρροές, πράξεις όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ο Συντελεστής Ειδικών Μαθημάτων, γεννήματα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εξωθούν στην εξαφάνιση τα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα.   

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας