Κώστας Μπάρκας: Πάρτι των διορισμένων golden boys και στον ΕΦΚΑ (video)

Τις υπέρογκες αμοιβές, που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία για να διορίσει την ηγεσία του ΕΦΚΑ, ανέδειξε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, κατά τη συζήτηση κύρωσης της Συμφωνίας Ασφαλιστικής Κάλυψης μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας, όπου ήταν ο εισηγητής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπάρκας, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ λαμβάνει μηνιαίως 7.483,104€ μεικτά (το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου). Αντίστοιχα, οι υποδιοικητές του Οργανισμού λαμβάνουν μηνιαίως 7.067,376€ μεικτά (το 85% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου), ενώ ο Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών λαμβάνει μηνιαίως 5.986,48€ (το 72% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου).

Η ετήσια επιβάρυνση είναι ύψους 253.321,00€ στο προϋπολογισμό του e-ΕΦΚΑ. Σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης ακρίβειας και  με μια κυβέρνηση που καταρρέει είναι προκλητικό να δίνονται μισθοί των 8.000€ για να τακτοποιηθούν οι αρεστοί.  Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Μπάρκας, ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήρθε ο σχετικός νόμος προς ψήφιση στη Βουλή (τον περασμένο Φεβρουάριο) η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένσταση αντισυνταγματικότητας.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας