ΛΑ.ΣΥ: Ο Δήμος Πάργας αρχίζει να γίνεται αφιλόξενος και για τους δημότες του και για τους επισκέπτες

Για ένα ακόμη καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες, αλλά και θύματα, αποσπασματικών και μη αποτελεσματικών μέτρων, αντιμετώπισης από τον Δήμο  αλλά και από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σε σχέση με το κυκλοφοριακό κορεσμό των Τοπικών Κοινοτήτων Καναλακίου και Πάργας.

Χωρίς κανένα προγραμματισμό  αποφασίστηκε ο αποκλεισμός κυκλοφορίας οχημάτων σε σημεία της Τ.Κ. Πάργας και η “αστυνόμευση” της κυκλοφορίας οχημάτων των  δυο Τοπικών Κοινοτήτων από εταιρεία security. Η ενέργεια έγινε χωρίς καμία προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών και της αστυνομίας. Άλλωστε οι εταιρείες security , σύμφωνα με τη νομοθεσία , δεν μπορούν να ασκήσουν καθήκοντα αστυνόμευσης και τροχαίας.

Η πρόσληψη security, με “αστυνομικά” καθήκοντα, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, μόνο αντεγκλήσεις και έριδες θα προκαλέσει.  Τέτοια σοβαρά προβλήματα δεν λύνονται “στο πόδι”, με τέτοιου τύπου μέτρα.

Η περιβόητη κυκλοφοριακή μελέτη τόσο για την Τ.Κ. Πάργας όσο και την Τ.Κ. Καναλακίου δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

Το πολλά υποσχόμενο πεζοδρόμιο στην Τ.Κ. Καναλακίου έχει καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα που παρεμποδίζουν την κίνηση των πεζών και μάλιστα σε τέτοιο σημείο αδιαφορίας που είναι τοποθετημένα ακόμα και πάνω στην ειδικά διαμορφωμένη γραμμή για άτομα με προβλήματα όρασης.

Τα ίδια και στην Τ.Κ. Πάργας ,που   ως λύση για την αντιμετώπιση των δικύκλων οχημάτων στα στενά της , απόκτησε σκαλοπάτια σε μέρη που δεν υπήρχαν! Προσπαθώντας να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα των δικύκλων που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία στα στενά , δημιουργούν κινδύνους ατυχήματος και σοβαρό θόρυβο , κυρίως τις νυχτερινές ώρες , δημιουργούμε νέα προβλήματα.

Επικρατεί η λογική “πονάει κεφάλι , κόβει κεφάλι”.Πλήρης αδιαφορία για τα άτομα ΑΜΕΑ ,για τα παιδιά σε καροτσάκια , για τους ηλικιωμένους , για την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών υγείας (πως θα περάσει το φορείο;) κ.λ.π..

Τέτοια ζητήματα αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και με τη συνδρομή ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για την εκπόνηση σωστών μελετών που θα στοχεύουν το κοινό καλό και όχι την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Με επαρκή αστυνόμευση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι από εταιρείες security. Με σεβασμό στους δημότες και στους επισκέπτες του Δήμου.

Ο Δήμος μας αρχίζει να γίνεται αφιλόξενος και για τους δημότες του και για τους επισκέπτες. Προς επιβεβαίωση των παραπάνω αναφέρουμε πως ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί οι υποδομές ΑΜΕΑ στις παραλίες του Βάλτου και της Λούτσας.

Καναλάκι 3/8/2022

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας