Μέση αύξηση 2 βαθμών τους θερινούς μήνες στην Ήπειρο

Μειώθηκε η συχνότητα, αλλά αυξήθηκε η ένταση των βροχών στην Ήπειρο. Παράλληλα σύμφωνα με τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η θερμοκρασία αυξήθηκε κατά 2 βαθμούς, κατά τους θερινούς μήνες.

Και αυτό έχει ως συνέπεια την μερική υποχώρηση του υδροφόρου ορίζοντα. Τις επιστημονικές διαπιστώσεις παρουσίασε στην ΕΡΤ Ηπείρου, ο Άρης Μπαρτζώκας -ΚαΘ. Μετεωρολογίας & Κλιματολογίας και πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Ιωαννίνων.

Εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τις άμεσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος έχει ακόμη τη δυνατότητα αναστροφής της κατάστασης εναποθέτοντας τις ελπίδες του στη νέα γενιά, που σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα έχει και επίγνωση και συνέπεια στις αρχές της για το περιβάλλον.

Τέλος ανέφερε ότι πρέπει να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν άμεσα αυστηρές πολιτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής που επεκτείνονται στο βόρειο ημισφαίριο. Καύσωνες και ξηρασία πλήττουν πλέον χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Βρετανία και μάλιστα από νωρίς την άνοιξη.

πηγή : ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας