“Μικρά Ασία, η γη μας”  στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης

Μια ξεχωριστή  εκδήλωση με τίτλο “Μικρά Ασία, η γη μας”  παρουσιάζει ο Δήμος  Πρέβεζας την Τετάρτη 10 Αυγούστου στο Αρχαίο  Ωδείο Νικόπολης με  είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Με κεντρικούς συντελεστές τους Γρηγόρη Βαλτινό, Αρετή Κετιμέ και Κώστα Μήτση και μια  αξιόλογη ομάδα μουσικών και ηθοποιών  ο λόγος και η μουσική θα  “συναντηθούν” επί σκηνής , τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μέσα από τραγούδια και μουσική, μέσα από κείμενα και αληθινές μαρτυρίες θα μεταφερθούμε στην εποχή που η κοσμοπολίτικη Σμύρνη ήταν η αρχόντισσα πόλη της Ιωνίας, αλλά και στην εποχή που σημάδεψε με την τραγικότητά της τη ζωή όλων των Ελλήνων στα μετέπειτα χρόνια.

Ο κορυφαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γρηγόρης Βαλτινός θα ενώσει με την επιβλητική του αφήγηση τις ιστορίες των ανθρώπων σε μια ενιαία ιστορία που αποτελεί τελικά την πορεία ζωής εκατομμυρίων προσφύγων.

Η Αρετή Κετιμέ και ο Κώστας Μήτσης, η ταλαντούχα νέα γενιά των ερμηνευτών της παράδοσης, μαζί με κορυφαίους μουσικούς της παραδοσιακής σκηνής θα αποδώσουν τραγούδια και σκοπούς της Μικράς Ασίας με το παλιό και αναλλοίωτο ύφος και θα μας μεταφέρουν στην εποχή της ξεγνοιασιάς και της πνευματικής δημιουργίας του μικρασιατικού ελληνισμού.

Η σύνθεση της παράστασης και τα κείμενα είναι της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας