Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα ήθελα να ευχηθώ στους μαθητές και στις μαθήτριες, που από την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 μπαίνουν στη διαδικασία αυτή, καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

Αποδείξατε ήδη, ξεπερνώντας τις πρωτόγνωρες δυσκολίες των τελευταίων δύο ετών, ότι τίποτα δε μπορεί να σας εμποδίσει να διεκδικήσετε το μέλλον που ονειρεύεστε.

Με τη συμπαράσταση γονιών και καθηγητών εύχομαι να αντιμετωπίσετε τη δοκιμασία αυτή με ψυχραιμία και την πεποίθηση ότι ο αγώνας για γνώση δε σταματάει ποτέ. 

Δικό μας χρέος, να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και του ρόλου της στην κοινωνία. Η επένδυση στην Παιδεία, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου.

Η επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο και θα υπάρξουν ακόμη πολλές ευκαιρίες στη ζωή σας που θα έχετε τη δυνατότητα να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας με τη στήριξη και την καθοδήγηση τόσο των οικογενειών σας όσο και των εκπαιδευτικών.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι τόσο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, αλλά και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στον αγώνα σας, έχουμε διασφαλίσει πλήρως το αδιάβλητο και την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, με ηρεμία και αυτοπεποίθηση, διεκδικήστε το αύριο και ανοίξτε τους δικούς σας δρόμους. Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα ποιος δρόμος σας ταιριάζει. Κι εμείς, αρωγοί των προσπαθειών σας, σας εμπιστευόμαστε.

Σας συγχαίρω για την προσπάθεια και τον αγώνα σας. Συγχαίρω, επίσης, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας που συνέβαλαν καθοριστικά ώστε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, είτε εξετάζονται γραπτά είτε προφορικά. Το μέλλον ανήκει σε εσάς.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους των υπηρεσιών μας για την ουσιαστική συμβολή τους στην προετοιμασία, στη διεξαγωγή και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Καλή επιτυχία σε όλους και σε όλες!

Ιωάννινα, 01-06-2022 Ο Περιφερειακός Διευθυντής 

Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου

Κωνσταντίνος Καμπουράκης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας