Μητροπολίτης Δωδώνης : Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση

Σάλο προκάλεσε η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα των αμβλώσεων δε δίστασε να πει ότι «δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση» προκαλώντας όπως ήταν φυσικό αντιδράσεις από τους συνομιλητές του και όχι μόνο.

«Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», είπε, προκαλώντας την οργή των δημοσιογράφων, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τι σημαίνει βιασμός.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, σχολιάζοντας το θέμα για την εγκύκλιο που θα αναγνωστεί στις εκκλησίες κατά των αμβλώσεων αρχικά δήλωσε ότι «η άμβλωση είναι έγκλημα».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα που έχει βιαστεί και έχει μείνει έγκυος τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται άμβλωση. «Δεν μπορεί να γίνει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τι ήθελε να πει με την τοποθέτησή του αυτή.
«Δε μένει έγκυος μια γυναίκα από βιασμό»

Ο Μητροπολίτης μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να έχει ζωή».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας