Μύτικας Άρτας: 250 στρέμματα με ακτινίδια κατέκαψε η πυρκαγιά

Με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και την αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου αποφευχθήκαν τα πολύ χειρότερα και οροθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά σε σπίτια στο Μύτικα Άρτας, το απόγευμα της Τετάρτης (10/08) και κατέκαψε 250 στρέμματα με ακτινίδια.

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν 12 οχήματα και 35 πυροσβέστες, 2 pzl, ένα  ελικόπτερο, σκαπτικά μηχανήματα της πολιτικής προστασίας άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες και έδωσαν πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα να προσεγγίσουν την φωτιά. Όλη τη νύχτα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής και δυνάμεις παρέμειναν στο μέτωπο της φωτιάς με τον φόβο της αναζωπύρωσης.

Πληροφορίες του Rotan News από τον ΕΛΓΑ αναφέρουν πως για να αποζημιωθούν τα κτήματα που έχουν καεί θα πρέπει το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να ξεπερνά τα 500 στρέμματα συνολικά καμένης γης (όχι μόνο κτήματα αλλά όλη η έκταση) από το οποίο οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ θα βγάλουν πόρισμα και θα αξιολογηθεί η αποζημίωση. Η διαδικασία αυτή μάλιστα, εμπίπτει σε προϋπολογισμό από τα ΚΟΕ και όχι του ΕΛΓΑ, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και δύο χρόνια.

Μάλιστα οι αγρότες θα πρέπει να καλλιεργήσουν εκ νέου και κατά μόνας το κτήμα τους, ώστε να λάβουν την αποζημίωση.

Τέλος, οι πηγές αναφέρουν στο Rotan News πως τις επόμενες ημέρες θα βγει και αναγγελία από τον ΕΛΓΑ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας