Ν.Γεωργάκος : Ενέργειες για νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου- Προς χρηματοδότηση νέα έργα

Αναλυτική αναφορά στις ενέργειες που έγιναν για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας έκανε ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η δημοτική αρχή βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης της πρότασης για τη μελέτη μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι με βάση την προτεραιοποίηση το έργο είναι στην τρίτη θέση με τα δύο πρώτα να έχουν ήδη εγκριθεί. Μετά τη μελέτη με προϋπολογισμό 1,2 εκ ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο χρόνο θα προχωρήσει ταυτόχρονα και το δεύτερο υποέργο για την ανέγερση του κτιρίου με προϋπολογισμό 7 εκ ευρώ.

Ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος επισήμανε ότι πάγια τακτική είναι η διεκδίκηση και η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που διατίθενται, ανακοινώνοντας πως κατέθεσε μέσα στον Ιανουάριο προτάσεις για την ένταξη άλλων τριών έργων.

Όπως ανέφερε , κατατέθηκε προς χρηματοδότηση το έργο των ενεργειακών κοινοτήτων μέσω του προγράμματος life, η προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και η εγκατάσταση δωρεάν Wi-Fi σε επτά σημεία σε Πρέβεζα Λούρο και Ζάλογγο, συμπεριλαμβανομένων και δύο αρχαιολογικών χώρων. Μια παροχή που θα διευκολύνει τους κατοίκους της αλλά και τους επισκέπτες να συνδέονται και να επικοινωνούν διαδικτυακά.

πληροφορίες από Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας