Νέες ενστάσεις της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ανάπλαση του λατομείου Νέας Κερασούντας

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ανάπλαση του λατομείου Νέας Κερασούντας :

Πληροφορηθήκαμε από τα social media και τα site την ανακοίνωση του Δήμου Ζηρού σχετικά με την ανάπλαση του Λατομείου Νέας Κερασούντας και παρατηρούμε ορισμένες ανακρίβειες επί των οποίων θέλουμε να εκφράσουμε ορισμένες ενστάσεις και απορίες.

Ένσταση 1η

Αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Ζηρού ότι «Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά την σύμφωνη γνώμη για την εκπόνηση μελέτης». ¨Όντως αυτή είναι η απόφαση. Το θέμα όμως που τέθηκε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ήταν τόσο η εκπόνηση μελέτης όσο και η εκτέλεση του έργου. Διαπιστώθηκαν ωστόσο ορισμένες αντιδράσεις από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους και για το λόγο αυτό τελικώς αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να γίνει μόνο η μελέτη. Μάλιστα με τον ίδιο τρόπο «εκπόνηση μελέτης και εκτέλεση έργου» το θέμα ήρθε και στο τοπικό συμβούλιο της Νέας Κερασούντας το οποίο μάλλον από άγνοια ψήφισε κατά πλειοψηφία όχι μόνο να γίνει η μελέτη αλλά να εκτελεστεί και το έργο.

Ένσταση 2η

Βάσει του βίντεο που έχει ανέβει στο youtube στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο 2:08:20 ο δήμαρχος αναφέρεται σε ανάπλαση όχι μόνο του λατομείου Νέας Κερασούντας αλλά και “ενός μικρού λατομείου που είναι στο δρόμο”. Σε ποιο μικρό λατομείο αναφέρεστε κύριε Δήμαρχε; Γιατί μας λέτε για ανάπλαση του λατομείου Νέας Κερασούντας αφενός και αφετέρου μας αναφέρετε και περιοχή εκτός του λατομείου; Μήπως αυτό καταδεικνύει μια επιπολαιότητα επί ενός τόσο σοβαρού θέματος; Μήπως εν κρυπτώ έχετε αποφασίσει να «κομποστοποιήσετε» όλο το χωριό μας; Απαιτούμε αναλυτική ενημέρωση για το τι έχετε πραγματικά συμφωνήσει. Αν από την άλλη αυτό δεν ισχύει περιμένουμε να το διαψεύσετε.

Ένσταση 3η

Επίσης στην έκθεση που παρουσιάστηκε στο χωριό μας στην χθεσινή  ενημερωτική συνάντηση 8/2/2020 που εδέησαν οι αρμόδιοι να γίνει μια βδομάδα σχεδόν μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εμπεριέχονται αναλύσεις εδάφους στις οποίες δεν περιέχονται τα ανώτατα επιτρεπτά όρια για τις επικίνδυνες ομολογουμένως ουσίες που αναφέρονται παρά μόνο στις τελευταίες αναλύσεις και για ορισμένα μόνο από τα επιβλαβή στοιχεία.Πώς δέχθηκε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο μια εισήγηση με τόσο εξόφθαλμη παράληψη? Ποιος πήρε τα δείγματα για τις εν λόγω αναλύσεις? Ήταν κάποιος πιστοποιημένος από τον νόμο υπάλληλος? Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία? Μήπως τα αποτελέσματα των δειγμάτων δεν συμβαδίζουν με τα ανώτατα επιτρεπτά όρια για αυτό και δεν αναφέρονται? Πώς μας ζητάτε να εμπιστευτούμε μια μελέτη σε κάποιον που σε κάτι τόσο απλό κάνει ένα τόσο σοβαρό ατόπημα όπως η μη αναγραφή των μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων?

                Η επιτροπή αγώνα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας