Νίκος Καλαντζής : Καμία ανοχή σε ανυπόστατες συκοφαντίες

Ενημέρωση – ,απάντηση του Δημάρχου Ζηρού, Νίκου Καλαντζή, σχετικά με καταγγελίες δημοτικού υπαλλήλου

Πριν από μερικές ημέρες προς μεγάλη μας έκπληξη αλλά κυρίως με λύπη, είδαμε να παραδίδεται στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και στη συνέχεια να διακινείται στο διαδίκτυο έγγραφη επιστολή δημοτικού υπαλλήλου και εν προκειμένου του κ. Γεωργαλή Γεωργίου, αναπληρωτή προϊσταμένου οικονομικών – διοικητικών υπηρεσιών με ανακριβές και προσβλητικό περιεχόμενο, σε βάρος υπαλλήλων, υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και αιρετών οργάνων.

Η παραπάνω ανάρμοστη και βαθιά αντισυναδελφική συμπεριφορά του υπαλλήλου έδωσε ‘τροφή’ σε μέλη της αντιπολίτευσης, τα οποία για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων προχώρησαν στην αναπαραγωγή της επιστολής μέσω των social media, επιδεικνύοντας πνεύμα κακεντρέχειας.

Βασική μας και αταλάντευτη αρχή είναι να τηρούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, να αναδεικνύουμε τον διάλογο και να καλοδεχόμαστε κάθε κριτική που είναι καλοπροαίρετη και βασίζεται σε λογικά και εποικοδομητικά επιχειρήματα. Κατά συνέπεια είναι αυτονόητο ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ανυπόστατες συκοφαντίες που θίγουν το κύρος των υπηρεσιών του Δήμου και της δημοτικής αρχής και προσβάλουν υπαλλήλους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, εν μέσω μάλιστα δύσκολων συνθηκών, δεν θα δείξουμε καμία ανοχή.
Δεν μας ενδιαφέρει από που εκπορεύονται και ποιες είναι οι τυχόν σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι αυτού του είδους απαράδεκτες ενέργειες.

Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι, απαντώντας στις καταγγελίες του συγκεκριμένου υπαλλήλου: Πρώτα απ’ όλα αναφέρεται σε αποφάσεις που αφορούν απευθείας αναθέσεις για υπηρεσίες και προμήθειες τις οποίες χαρακτηρίζει ‘μη σύννομες’.
Η απευθείας ανάθεση μιας δημόσιας σύμβασης είναι καθ’ όλα νόμιμη και προβλέπεται ρητώς από την ισχύουσα κείμενη Νομοθεσία. Εμείς ως διοίκηση έχουμε ελαχιστοποιήσει τις απευθείας αναθέσεις, σε αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν επί προηγούμενων διοικήσεων και τις οποίες ο συγκεκριμένος υπάλληλος ουδέποτε είχε καταγγείλει.

Ενημερώνουμε ακόμη ότι για να αναληφθεί εγκύρως οποιαδήποτε δέσμευση ή να εκτελεστεί κάποια δαπάνη εκδίδεται απόφαση ανάληψης υποχρέωσης με βεβαίωση του αρμόδιου υπαλλήλου ήτοι του Προϊστάμενου Οικονομικών Υπηρεσιών…
Επίσης κατηγορεί τη Νομική Υπηρεσία για πλημμελή άσκηση καθηκόντων και παραλείψεις, ενώ και ο ίδιος γνωρίζει ότι δεκάδες δικαστικές υποθέσεις (προίκα από προηγούμενες διοικήσεις) έχουν κερδηθεί και χάρη στην αποτελεσματικότητα των ενεργειών της Νομικής Υπηρεσίας ο Δήμος έχει αποφύγει κατασχέσεις και τη ζημία εκατομμυρίων ευρώ. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να προδικάσει ότι ο Δήμος θα ζημιωθεί με συγκεκριμένο ποσό πριν προχωρήσουν ή τελεσιδικήσουν οι νομικές διαδικασίες.

Υπογραμμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε ανήθικες και προσβλητικές συμπεριφορές και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν και για κανένα λόγο, να διαταράξει την εργασιακή ειρήνη στον Δήμο, καθώς και να αναπαράγει έωλες κατηγορίες εναντίον σχεδόν του συνόλου των εργαζομένων και υπηρεσιών και αιρετών οργάνων.

Επίσης δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την ακεραιότητα των υπαλλήλων, να θίξει την υπόληψη αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και βέβαια των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι με φιλότιμο και πολλή δουλειά πασχίζουν καθημερινά να δώσουν λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα των Κοινοτήτων τους και των πολιτών.

Σημειώνουμε ότι η Νομική Υπηρεσία, καθώς και όλο το προσωπικό του Δήμου, είτε εργάζεται στην Οικονομική, είτε στην τεχνική υπηρεσία είτε σε οποιαδήποτε άλλη, εκτελούν με υποδειγματικό τρόπο και με αφοσίωση τα καθήκοντά τους, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και συνδράμοντας στο δύσκολο έργο της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου.

Η δημοτική αρχή ασκώντας χρηστή διοίκηση, με σύνθεση, συνεργασία, αυστηρή τήρηση των Νόμων αλλά και των δεσμεύσεών της απέναντι στους πολίτες, συνεχίζει απαρέγκλιτα την προσπάθειά της για την επίτευξη των στόχων, αλλάζοντας την εικόνα και δίνοντας νέα δυναμική στον τόπο μας.

Τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος και τα έργα πνοής που υλοποιούνται συνεχώς, αποδεικνύουν το μέγεθος της προσπάθειας αλλά και την αφοσίωση αιρετών και υπαλληλικού προσωπικού στον κοινό στόχο που είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τόπου μας και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Με εκτίμηση

Καλαντζής Νικόλαος

Δήμαρχος Ζηρού

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας