Ο Άκης Τσελέντης για την έντονη σεισμική δραστηριότητα σε Πρέβεζα και Λευκάδα

Αναστάτωση προκάλεσε σε Πρέβεζα και Λευκάδα η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται από το απόγευμα της Τετάρτης με δονήσεις μικρού μεγέθους και τη μεγαλύτερη 4,4 Ρίχτερ να σημειώνεται στις 3.48 τα ξημερώματα της Πέμπτης στον θαλάσσιο χώρο 7 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Λευκάδας και σε εστιακό βάθος 10 περίπου χιλιομέτρων.

Συνολικά από χθες περίπου στις 7 το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί είχαν καταγραφεί περίπου 50 δονήσεις , άλλες αισθητές και άλλες όχι, ωστόσο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μία μικρό σεισμική δράση βόρεια της Λευκάδος στο θαλάσσιο χώρο η οποία παρακολουθείται από τα δίκτυα που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ.Τσελέντη το φαινόμενο μάλλον θα ολοκληρωθεί με αυτής της τάξης -μικρά μεγέθη- λόγω όμως του μεγάλου σεισμικού δυναμικού της περιοχής (την 14η Αυγούστου 2003 είχε πλήξει τη Λευκάδα σεισμός στην ίδια περιοχή με 6,2 ρίχτερ) , καλό είναι να ξαναθυμηθούμε τους όρους αντισεισμικής προφύλαξης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας