Ο πρεβεζάνος Ηλίας Ευαγγέλου, παίκτης «κλειδί» της Καλλιθέας

Πριν λίγες μέρες «βγήκε» στον αέρα και η τρίτη εμφάνιση της Athens Kallithea FC  και στο εξωτερικό γράφτηκε ότι πρόκειται για την καλύτερη τριάδα kits σε παγκόσμιο (!) επίπεδο. Άλλωστε, οι φωτογραφίες από τις πρώτες δύο «έπαιξαν» σε sites και media accounts με εκατομμύρια followers και αναγνώστες. Όλα αυτά για μία ομάδα Β’ Εθνικής από την Ελλάδα!

«Χωρίς να θέλω να αδικήσω τις άλλες ομάδες ή να μειώσω τους πιο μεγάλους συλλόγους στην χώρα, νομίζω ότι έχουμε τις πιο καλές και τις πιο όμορφες φανέλες», είπε  o Ηλίας Ευαγγέλου, ένας από τους παίκτες – κλειδιά της ομάδας, που ξεκίνησε μάλιστα την καριέρα του από τις ακαδημίες των «μπλε».

Ο Πέτρος Φιλιππάκος ο άνθρωπος που «τρέχει» ως αντιπρόεδρος το αγωνιστικό τμήμα και όσα αφορούν την ομάδα εντός και εκτός γηπέδου δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη στο SDNA,  για τον πρεβεζάνο στην καταγωγή ποδοσφαιριστή.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε υπογράψει έναν πιο έμπειρο center back από τη Νότια Αμερική. Επί τούτου, δώσαμε τη θέση αυτή στον Ηλία και δεν υπογράψαμε κανέναν άλλον. Για να δούμε πού μπορεί να φτάσει ο Ηλίας. Αυτό δε συμβαίνει μέσα σε 5 αγώνες.

 Το περίμενα και δεν με πείραζε αν έκανε λάθη. Ήθελα να κάνει λάθη. Έτσι θα μάθει. Και σύντομα η πίεση που προκαλούν τα λάθη θα φύγει. Τα πράγματα θα αρχίσουν να έρχονται χωρίς σκέψη όταν θα φτάσει στους 30 αγώνες. Η γλώσσα του σώματός του θα αρχίσει να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μόλις ένιωσε ότι είχε υποστήριξη και πίστη από εμάς, το παιχνίδι του ανέβηκε σε άλλο επίπεδο.

Αυτό χρειάζεται υπομονή. Να μην αλλάζεις τον παίκτη μετά από 5 αγώνες. Δεν μου αρέσει να παίρνω “έτοιμους” παίκτες. Το πάθος μου είναι να βλέπω το potential. Και να βοηθάω τον παίκτη να ανακαλύψει πόσο πραγματικά καλός είναι. Να τον βλέπω να φτάνει σε ένα επίπεδο που δεν γνώριζε ότι είχε. Όταν τον βοηθήσω να το καταφέρει αυτό, θα είναι για πάντα πιστός στο club και θα το εκπροσωπεί ακριβώς με τον τρόπο που θέλω».

Η χημεία μεταξύ διοίκησης και παικτών που αποτελεί ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της ομάδας του «Ελ Πάσο», αποτυπώνεται στις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή:  

«Το πρώτο πράγμα που θα σου έλεγα για τον Πέτρο είναι ότι, πρώτα απ’όλα, είναι άνθρωπος. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πουθενά αυτό και σου βάζω υπογραφή. Καταλαβαίνει πότε δεν είμαστε καλά, έχει βρει τα κουμπιά μας, μας παίρνει τηλέφωνα, σκέφτεται για εμάς, πριν από εμάς.

 Στην Ελλάδα θέλουν όλοι τη νίκη. Αν χάσεις, έρχεται η διοίκηση και σου… λέει κάποια πράγματα. Αυτό δεν υπάρχει εδώ: Όλοι κοιτιόμαστε στα μάτια. Κάναμε αρκετούς μήνες να καταλάβουμε με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε. Λέγαμε ότι δεν γίνεται να είναι τόσο καλό αυτό που γίνεται». Να πληρώνεσαι στην ώρα σου, να είναι δίπλα σου, να σου μιλάνε για την ζωή και για το μέλλον. Σου βγάζουν ένα vibe ότι το ποδόσφαιρο είναι χαρά».

Ενώ στο ερώτημα αν θα κερδίσει φέτος την άνοδο η Athens Kallithea FC, απαντάει: 

«Όλα είναι δύσκολα σε αυτές τις κατηγορίες. Είμαστε τυχεροί εμείς, γιατί είχαμε κάποια επίσημα, προχωρήσαμε. Τα φιλικά δεν μπορούν να δώσουν όσα αυτά τα ματς. Ο παίκτης τρέφεται από τα επίσημα και βρίσκει από εκεί αγωνιστικό ρυθμό. Είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε μέχρι εδώ στο Κύπελλο. Είναι ένας θεσμός που βοηθά τις πιο μικρές ομάδες να δείξουν τι είναι, να φανούν γενικά».

«Τώρα για το πρωτάθλημα… Ο βασικός στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Ξεκάθαρα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Θα τα δώσουμε όλα. Όλοι είμαστε φιλόδοξοι και οι πιο πολλοί δεν έχουμε πάρει ακόμα αυτό που αξίζουμε. Προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις, ο Μουνιέ, ο Λουκίνας, ο Κύργιας. Αλλά η πλειοψηφία δεν έχει πάρει αυτό που αξίζει. Το ίδιο και το προπονητικό επιτελείο.

Έχουμε μεγάλη δίψα στην ψυχή μας. Δεν έχω υπάρξει σε καλύτερα αποδυτήρια. Είμαστε δεμένοι, είμαστε αρκετοί Έλληνες σε κοντινή ηλικία και έχουμε πολύ καλό κλίμα. Θέλεις απάντηση με ένα “ναι” ή ένα “όχι”;  Ναι, θα ανέβουμε».                                                                                  

Πληροφορίες από sdna.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας