Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ απαντά στο Δήμο Ιωαννιτών

Απαντώντας στο δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιωαννιτών και στις δηλώσεις του Δημάρχου με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας του απολογισμού 2021 ο Περιφερειακός φορέας διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου (ΦοΔΣΑ Ηπείρου):

  1. Δίνει στη δημοσιότητα την απαντητική επιστολή μας προς το Δήμο Ιωαννιτών ώστε να γίνει γνωστή η μέθοδος εκπόνησης του απολογισμού τιμολογιακής πολιτικής 2021, καθώς και οι απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών.
  2. Δηλώνει ότι η ακολουθούμενη μέθοδος που επιλέχθηκε για τη σύνταξη του απολογισμού αποτελεί τον πιο έντιμο και αξιόπιστο τρόπο κατανομής των υποχρεώσεων κάθε Δήμου μέλους του φορέα, με βάση τη λειτουργία του συστήματος.
  3.  Η Διοίκηση του Φορέα μας ουδέποτε μετέβαλε άποψη για τη μέθοδο υπολογισμού των απολογιστικών στοιχείων. Επειδή τα γραπτά μένουν αποδεικνύεται από την εισήγηση που κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι είναι μια και μοναδική. Οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού συμβουλίου επιθυμούσε να μελετήσει την εισήγηση θα το γνώριζε.
  4. Επειδή η Διοίκηση του φορέα δεν είναι μόνο ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος αλλά το Διοικητικό του Συμβούλιο εντός του οποίου με δημοκρατικές διαδικασίες λαμβάνονται οι σημαντικές αποφάσεις, το όργανο θα συγκλιθεί άμεσα προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ερωτήματα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιωαννιτών. Εφόσον η Δημοτική έχει να καταθέσει κάποια διαφορετική αξιόπιστη μεθοδολογία για τη σύνταξη του απολογισμού καλείται να την καταθέσει ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα μας.

Η Διοίκηση του φορέα θα συνεχίσει να συζητά και να δίνει λύσεις μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα διοίκησής του, αναζητώντας τη μέγιστη δημοκρατική συναίνεση και όχι τη δημιουργία πολώσεων, διχασμών και εντυπώσεων.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΣΑ ΔΕ Περ. Ηπείρου

Νικόλαος Καλαντζής

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας