Όχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών διεκδικήσεων για ένα καλύτερο σχολείο

Δελτίο Τύπου του Κώστα Μπάρκα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ νομού Πρέβεζας

Η ποινικοποίηση των μαθητικών διεκδικήσεων, με τη δίωξη οκτώ μαθητών του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας και τεσσάρων του Λυκείου Ανατολής Ιωαννίνων, γιατί συμμετείχαν σε μαθητικές κινητοποιήσεις, πέρα από καταδικαστέα είναι και αδιέξοδη. Διότι οι μαθητές, κάνοντας πράξη αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των μαθητικών κοινοτήτων τους, διεκδικούσαν τόσο την επίλυση συγκεκριμένων υλικοτεχνικών προβλημάτων στα σχολεία τους, όσο και τη διαμόρφωση των όρων για ένα καλύτερο σχολείο. Ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα και όχι να παλεύει για τα αυτονόητα, όπως θέρμανση, καθαριότητα, συντήρηση των υποδομών ή να έρχεται αντιμέτωπο με απροειδοποίητη αλλαγή και αύξηση της ύλης των μαθημάτων στη μέση της σχολικής χρονιάς.

Σε αυτόν τον αγώνα η μαθητική κοινότητα είναι ενωμένη και γιαυτό είναι ατελέσφορη η ποινικοποίηση διεκδικήσεων, που έρχονται να αντιπαρατεθούν με κυβερνητικές επιλογές, που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο, όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.   

Καταδικάζω την απόπειρα ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και δηλώνω την αμέριστη αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στους διωκόμενους μαθητές και στις οικογένειές τους, που δικάζονται στις 23 Φεβρουαρίου 2022 στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Άρτας, ζητώντας την άμεση παύση των διώξεων των μαθητών και να τεθούν οι υποθέσεις στο αρχείο. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας