Ορίζοντες Ηπείρου : ΑΕΙ Πρέβεζας, η αλήθεια με στοιχεία

Δελτίο Τύπου της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου :

Η αλήθεια αποτυπώνεται με στοιχεία:

·  Το 60% του ερευνητικού έργου που διεξάγει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι συγχρηματοδοτούμενο με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου.

·  Το 80% του εργαστηριακού εξοπλισμού του Πανεπιστημίου διενεργείται με πόρους  της Περιφέρειας Ηπείρου.

·  Το 100% των επισκευών ανακαινίσεων κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου χρηματοδοτούνται είτε απευθείας από τον προϋπολογισμό είτε από το ΠΕΠ Ηπείρου.

·   Ο Περιφερειάρχης,  ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Πρεβέζης της παράταξης Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου, εξελέγησαν με τη στήριξη που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση.

·   Ο Πρύτανης και ο πρόεδρος της σχολής μήνες πριν προσπαθούσαν να επιστήσουν την προσοχή για τα ελλείμματα χρηματοδότησης.

·  Οι Ορίζοντες Ηπείρου το Σεπτέμβριο του 2021 παρουσίασαν τη διάσταση του προβλήματος και πρότειναν να ζητηθεί έκτακτη παρουσίαση του Περιφερειάρχη στη Σύγκλητο για να παραμείνει το τμήμα στην Πρέβεζα.

·  Ο Περιφερειάρχης όπως και ο Αντιπερειφερειάρχης  αρνήθηκαν να στηρίξουν τα αιτήματα και να παραστούν εν όψει της Συγκλήτου.

·  Η  Υπουργός Παιδείας, ουδέποτε δέχτηκε ενόχληση από την Περιφερειακή Αρχή για το συγκεκριμένο ζήτημα.  

Οπότε, τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής :

·   Πρώτον, όταν γίνεται λόγος για «αίτια πολέμου», ας αναρωτηθούμε;;;

·   Δεύτερον, γιατί δεν παρευρεθήκατε στη Σύγκλητο προκειμένου να παρουσιάσετε τη σημαντικότητα της δέσμευσής σας για να σταθεί το τμήμα ;

· Τρίτον, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, όταν εξαρτάται τόσο στενά η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου από τους πόρους της Περιφέρειας, πώς είναι δυνατόν να αυτοαποκαλείστε αναρμόδιοι;

Θα περίμενε κανείς, ότι, είτε από αίσθημα ευθύνης, είτε από ενσυναίσθηση, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Πρέβεζας να παραιτηθούν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε το Σχόλιό σας